У Харкові пройде міжнародний форум з кібербезпеки HackIT-2017

Середа, 6 вересня 2017, 12:36
У Харкові готуються до проведення 23 вересня третього міжнародного форуму з кібербезпеки HackIT-2017. Кількість його учасників зростає з кожним роком і на цей раз перевищить 1000 чоловік, які приїдуть з трьох частин світу.
У Харкові пройде міжнародний форум з кібербезпеки HackIT-2017

Значить, HackIT йде в правильному напрямку, впевнені організатори. Особливо це стало зрозуміло після недавньої атаки вірусу NotPetya - виявилося, що Україна не готова до таких викликів, і знання, які пропонує форум, потрібні не тільки комп'ютерним гікам, але і далеким від сфери IT бізнесменам і менеджерам. «Ті, хто хочуть контролювати своє життя і свій бізнес, готові вчитися», - кажуть засновники HackIT. Тим більше, що і життя, і бізнес сьогодні стають цифровими. І їм потрібен цифровий захист.

«Раніше бізнесмен свої найважливіші папери зберігав у надійному сейфі. Тепер папери стали цифровими, і сейф теж має бути цифровим, - пояснює організатор форуму Микита Книш. - Раніше вкрадену інформацію виносили в блокнотах або на плівці фотоапарата. Тепер - на флешках, або просто крадуть з мережі. Світ змінюється, все оцифровується, але люди, які хочуть керувати власним життям, залишаються. Саме для них ми і проводимо HackIT».

Форум буде проведено в Палаці студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88). Він стане першим великим заходом, де фахівці з кібербезпеки обговорять недавню атаку вірусу NotPetya - в рамках дискусійної панелі «Практичні рішення щодо захисту кіберпростору України від існуючих загроз». А ключовим доповідачем стане Райан Лекі, (підприємець і хакер зі світовим визнанням, засновник компанії CryptoSeal, що стала частиною CloudFlare - одного з найбільших в світі сервісів захисту від DDoS-атак), на HackIT-2017 відбудеться перший публічний виступ Лекі в Україні.

Іншими важливими подіями форуму стануть понад 20 доповідей та воркшопів. Одні будуть корисними для IT-фахівців. Інші дадуть інформацію, важливу для підприємців, які працюють в різних галузях. Треті допоможуть в роботі власникам компаній, пов'язаних з електронною торгівлею і цифровими платежами. Для цього на форумі буде три окремих потоки:

  • hacking,
  • бізнес,
  • e-commerce і фінанси.

Окремим блоком пройде конкурс стартапів в сфері кібербезпеки.

«Для нас важливо, щоб загальний рівень кібербезпеки в Україні зростав. Тому ми кличемо на форум власників компаній, які розуміють важливість цифрового захисту. Саме вони приймають рішення – жити за правилами XXI століття, чи залишатися в XX столітті з паперовою звітністю і дерев'яними рахівницями», - пояснює Микита Книш.

Крім практично-ділової частини на HackIT-2017 буде і спортивно-розважальна. Наприклад, вперше в Україні відбудеться фінал «битви хакерів» в форматі CTF (Capture the flag) з елементами кіберспорту - зображення з моніторів учасників буде транслюватися на великому екрані для уболівальників, а хід битви буде висвітлюватися коментатором. Попередні змагання відбулись 25-27 серпня в категоріях PPC, Joy, Stego, Web, Reverse, Crypto, PWN, Forensics, MISC. У них зустрінлися 1 346 команд з усього світу. З них 338 вирішили, щонайменше, одне завдання. Нагородження кращих відбудеться на форумі.

Також вперше в Україні пройде конкурс «Кібердетектив», в якому учасники будуть змагатися у зборі інформації з відкритих джерел в мережі.

«Молоді, талановиті «айтішники» - це в будь-якій країні ключова ланка кібербезпеки. Вони здатні багато на що, і ми даємо їм можливість позмагатися з іншими в наших конкурсах, показати свої навички. Сисадміни, які кожного дня встановлюють операційні системи і інший софт, обслуговують принтери, працюють з мережею - саме вони повинні першими відбивати атаки вірусів таких, як NotPetya, і саме вони можуть пояснити керівництву: двометровий охоронець на вході - це добре, але нам потрібен кіберзахист».

HackIT-2017 запрошує до Харкова учасників і спікерів. Дізнатися подробиці і купити квитки можна на сайті HackIT 

comments powered by HyperComments