Рік і Морті, зрада чи перемога: українці зможуть платити за опалення майже нічого / ВІДЕО

Яша Томський  |  Четвер, 26 жовтня 2017, 00:12
Українські вчені з КПІ і КНУ показали унікальний прилад, котрий, на їхню думку, є технічним проривом України.
Рік і Морті, зрада чи перемога: українці зможуть платити за опалення майже нічого / ВІДЕО

На перший погляд винахід нагадує одну з безлічі безумних ідей модних нині мультяшних героїв – професора Морті та його юного друга/онука Ріка, проте, не все так печально, вважає «Справжня Варта».

Йдеться про прилад, котрий дозволяє опалювати приміщення без газу. Київські вчені знайшли спосіб поєднати буре вугілля і воду в такий спосіб, щоб отримати з цієї суміші потужний процес горіння. Правда, для чого також знадобиться плазмотрон і електрика.

При цьому винахідники наполягають не забувати: Україна багата покладами бурого вугілля, яке, до того ж, залягає на поверхні.

За підрахунками аспіранта Київського національного університету імені Тараса Шевченка Миколи Клочка, щоб обігріти 250 квадратних метрів житлової площі, потрібно три куби газу на годину, що за півроку обійдеться в 129 тисяч 600 гривень. Але завдяки приладу вартість опалення можна знизити у шість разів, а то й більше, стверджує науковець.

«Єдина проблема – потрібна електроенергія. При нашому способі бензин, газ та інші види палива не потрібні. Тільки водо-вугільне паливо», – зазначає доцент Київського політехнічного інституту Юрій Попіль.

Розробники заявляють, що не хочуть продавати ідею, натомість намагаються знайти фінансування для повноцінної реалізації проекту в Україні.

Раніше «Справжня Варта» уже повідомляла про сільського «кулібіна» з Вінничини, котрий винайшов котел, що спалює геть усе.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments