Подорож до Марсу: Ілон Маск переплюнув усіх / ВІДЕО-stream

Середа, 7 лютого 2018, 20:23
Електромобіль Tesla Roadster, який був запущений в космос під час запуску ракети-носія Falcon Heavy, рухається до Поясу астероїдів.
Подорож до Марсу: Ілон Маск переплюнув усіх / ВІДЕО-stream

«Третє загоряння успішне. Перейшов орбіту Марса і продовжив рух до поясу астероїдів», – повідомив глава Space X Ілон Маск в репортажі у Twitterі.

В автомобілі з манекеном за кермом встановлено кілька камер спостереження. Після виходу на стабільну навколоземну орбіту другий ступінь включив двигун втретє і вивів платформу з електромобілем на геліоцентричну орбіту, яка перетинає орбіту Марса, але не доходить до орбіти Церери. Пояс астероїдів – область Сонячної системи, розташована між орбітами Марса і Юпітера. Вона є місцем скупчення безлічі об'єктів всіляких розмірів.

«Автомобіль віддалиться від Землі приблизно на 400 мільйонів кілометрів і буде летіти зі швидкістю 11 кілометрів на секунду. За нашими оцінками, він буде перебувати на цій орбіті кілька сотень мільйонів років, можливо навіть більше мільярда років», – вважає Ілон Маск.

Він заявив, що введення в дію ракети Falcon Heavy може породити новий клас супутників. За її допомогою можна запускати супутники до Плутона і далі.

Розробка Falcon Heavy коштувала компанії приблизно 500 мільйонів доларів.

Ракета Falcon Heavy стартувала з космодрому у Флориді о 22:45 6 лютого. Центральний прискорювач Falcon Heavy не зміг приземлитися на плавучу платформу. Два інших прискорювача Falcon Heavy успішно і одночасно приземлилися на наземні майданчики.

Це був тестовий запуск з метою випробування першої ракети, здатної доставити людей на Марс.

За оцінками експертів, Falcon Heavy стане найпотужнішою в світі ракетою з можливістю підняття на орбіту майже 64 метричних тонн, що завбільшки літака Boeing-737, завантажений пасажирами, екіпажем, багажем і паливом.

Перший блок Falcon Heavy складається з трьох ядер Falcon 9 з дев'ятьма двигунами в кожному. Ці 27 двигунів Merlin разом мають силу, яка перевищує 18 працюючих на повну потужність лытаків 747. Falcon Heavy має два додаткових бічних прискорювача, з'єднаних з першим ступенем. Вони працюють як рідинні підсилювачі, що за конструкцією на кшталт американської ракети-носія Delta IV Heavy.

Після успішного запуску ракети Falcon Heavy компанія Space X сфокусується на BFR (Big Fucking Rocket) для польотів на Марс. Це буде найпотужніша ракета в історії і повністю багаторазова, запевняє Ілон Маск. Врешті решт, BFR повинна замінити всі діючі і створювані ракети і кораблі SpaceX.

comments powered by HyperComments