Великодне вітання пастора УЛЦ Віктора Хаустова

Віктор Хаустов  |  Неділя, 15 квітня 2012, 01:18
А Марія стояла при гробі назовні та й плакала. Плачучи, нахилилась до гробу. І бачить два Анголи, що в білім сиділи, один у головах, а другий у ніг, де лежало Ісусове тіло... І говорять до неї вони: Чого плачеш ти, жінко? Та відказує їм: Узяли мого Господа, і я не знаю, де Його поклали... І, сказавши оце, обернулась назад, і бачить Ісуса, що стояв, та вона не пізнала, що то Ісус... Промовляє до неї Ісус: Чого плачеш ти, жінко? Кого ти шукаєш?
Великодне вітання пастора УЛЦ Віктора Хаустова

Вона ж, думаючи, що то садівник, говорить до Нього: Якщо, пане, узяв ти Його, то скажи мені, де поклав ти Його, і Його я візьму! Ісус мовить до неї: Маріє! А вона обернулася та по-єврейському каже Йому: Раббуні! цебто: Учителю мій!
(Івана 20:11-16)
Христос Воскрес! -
Воістину воскрес!
Дорогі брати та сестри!
Ми святкуємо велике свято – і це свято великих радощів!
Але ця радість не є радістю „за тілом”, але радістю „за духом”!
Бо Святий Дух просвітив нас Своїми дарами!
І таким чином ми буквально зустрічаємося із нашим Господом Ісусом Христом та із Марією Магдалиною біля порожнього гробу!
Ми бачимо їх очима віри! Кожного разу, коли читаєш Євангелія (а особливо – Іванове Євангеліє), ти наче стоїш поруч із Ісусом та Марією, Ісусом і Петром, Ісусом і фарисеями...
І, справді, ми чуємо голос Живого Господа кожного разу, коли читаємо Писання!
І ми маємо особливий привілей бачити, чути та торкатися нашого Господа у Таїнстві Господньої Вечері! І це – великий привілей!
На жаль, наше життя не є безкінечним святом... Часом ми подібно до Марії Магдалини плачемо. Нехай же Ісус підбадьорює нас кожного разу, коли нас спіткала біда. Нехай Він відкриває наші очі та вуха, щоб ми дивилися на Нього, щоб слухали Його!
Нехай голос нашого Викупителя, Який воскрес, несе нам той мир Божий, що вищий усякого розуміння!
І нехай кожного дня і кожного вечора ми подібно до Марії кличемо Живого Господа: „Вчителю мій!”
Пастор Віктор Хаустов
і вірні Громади ВСІХ СВЯТИХ УЛЦ у Харкові.
Великдень
2012

comments powered by HyperComments