Експерти визначили професії, які будуть конче потрібні восени

П'ятниця, 3 вересня 2010, 22:28
Загалом кадровики прогнозують, що зарплати в більшості компаній цієї осені будуть зростати. Зокрема, спеціалісти рекрутингової компанії "Форсаж" прогнозують, що в майбутньому бізнес-сезоні зарплата зросте на 5-10%.
Експерти визначили професії, які  будуть конче потрібні  восени

У той же час, в HR Consulting зазначають: ставки підвищаться переважно в малому та середньому бізнесі, куди будуть залучати більше кваліфікованих працівників. А великі компанії не будуть значно збільшувати зарплатню, адже фахівці, які пам'ятають про кризу, не схильні йти зі стабільних підприємств. 

Окремо варто виділити спеціалістів з SEO (оптимізації сайту для пошукових систем), які займаються "розкруткою" сайтів в інтернеті. За словами генерального директора міжнародного кадрового порталу hh.ua Марини Маковій, такий фахівець може отримувати близько 600-650 доларів і більше.

Спеціаліст з відновлюваних джерел енергії теж зможе знайти гарне місце роботи в Україні. Виявилось, що останнім часом насправді зріс попит на експертів із альтернативних джерел енергії. 

Директор компанії HR Consulting Юрій Кострикін пояснює це тим, що такі фахівці - взагалі рідкість в Україні. Наприклад, нещодавно в Криму шукали інженера для спорудження сонячної електростанції. Орієнтовна ставка такого працівника - близько тисячі доларів.

Разом із альтернативними джерелами енергії в Україні починає відновлюватись сільське господарство. Наразі найбільш затребуваними є висококваліфіковані фахівці - технологи та інженери. Щоправда, їх зарплатня поки є не надто високою - близько 500 доларів.

Разом зі сферою продажів незначне пожвавлення прийшло і до логістики. Фахівцям у цій галузі восени пропонуватимуть зарплатню в 500-600 доларів.

Нагадаємо, що багато українців шукає роботу за кодоном. Сусідня Польща потребує дешевої робочої сили і спрощує процидури з документами для нових трудових мігрантів.

comments powered by HyperComments