Назло Табачнику в Івано-Франківських школах з’являться портрети Шухевича

Четвер, 9 вересня 2010, 14:00
Таким чином франківці виступили проти "нововведень" в підручниках з історії
Назло Табачнику в Івано-Франківських школах з’являться портрети Шухевича

Активісти громадської організації «Нова Галичина» започатковують акцію з передачі до шкіл Івано-Франківська портретів героїв України.

Приводом до акції стало те, що у нові шкільні підручники з історії, за ініціативою Міністерства освіти та науки було внесено правки, якими спотворено факти з історії України. Зокрема, зі змісту підручників Міносвіти зажадало вилучити героїв Крут, Українських Січових Стрільців, визвольну боротьбу УПА в роки Другої світової війни, суспільно-політичні події і життя в Україні початку ХХІ століття.

«Переписуючи історію, ми так чи інакше перепрограмовуємо майбутнє України. Сьогодні в Україні почалася війна з мертвими, яка є, по суті, війною з майбутніми поколіннями», - переконаний Лідер ГО «Нова Галичина» Павло Андрусяк.

За словами Павла Андрусяка, «Нова Галичина» сьогодні робить перший символічний крок – виготовлення портрету генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича. Адже саме його портрет вилучено з підручника «Вступ до історії України» для 5 класу.

Загалом виготовлено 50 портретів Шухевича, які будуть передані в усі школи Івано-Франківська. Крім того, активісти «Нової Галичини» планують підготувати цілу низку портретів героїв визвольних змагань.

comments powered by HyperComments