Навіть у маленькій сільській школі вчителька англійської мови вимагає гроші

Жанна Титаренко  |  Четвер, 30 вересня 2010, 00:18
Вчителька англійської мови Олена Довгоженко, що працює в школі села Пологи Новосанжарського району Полтавської області вимагає з дітей приходити до неї на додаткові заняття.

Про це «Справжній варті» повідомили батьки дітей, що навчаються у вищезгаданій школі. Олена Довгоженко вимагає, щоб діти три рази на тиждень відвідували її додаткові уроки, а батьки належним чином сплачували за них.

Пологівська загальноосвітня школа є експериментально-показовою, тому її програма дещо відрізняється від інших навчальних закладів. Уроки англійської мови мають учні молодших і старших класів.

Учні 4 класу мають три рази на тиждень уроки англійської мови за розкладом. Але викладачка вимагає ще за три заняття сплачувати їй особисто. В іншому випадку, Олена Миколаївна ставить двійки.

Олена Довгоженко не лише знижує оцінки, а й ображає дітей та кричить на них. Кореспондентка сайту «Справжня варта» особисто перевіряла інформацію. Як виявилося, Олена Довгоженко майже нічого не пояснює дітям під час занять, що стоять за шкільним розкладом. Вчителька відводить значну частину часу для опитування учнів, кричить на них і дуже часто задає вчити на пам'ять англійські тексти не пояснюючи їх переклади і граматичну структуру речень.

Якщо учень звернеться за допомогою до іншого викладача, і Олена Довгоженко про це дізнається, - то буде кінець дитячій психіці та оцінці одразу. Більше чим на двійку можна не розраховувати.

Коли домашнє завдання зроблено повністю правильно іншим професійним викладачем і особливо чіплятися ні до чого, то Олена Довгоженко все ж таки знаходить якусь похибку у звучанні слова, оцінює роботу у 8 балів, а потім нагадує учневі про те, що на попередньому уроці було зароблено двійку, та виходячи з таких міркувань ставить до журналу 6 балів.

Про глибокі знання англійської мови учнів чи самої вчительки сказати нічого. Діти не лише мають низький рівень знань з цього предмету, а й бояться відвідувати шкільні уроки та часто плачуть на них. Вчителька теж не є взірцем. Коли одна учениця запитала в неї як англійською мовою буде слива та перець, то Олена Миколаївна сказала, що не знає цього, подивиться до словника і перекладе, ці маловживані на її думку слова, пізніше.

Пологівська школа є дуже маленькою. У ній навчається близько 38 учнів. Існують класи у яких за списком є лише двоє дітей.

Деякі батьки, дізнавшись про низький рівень знань вчительки, припинили сплачувати за додаткові заняття. Тепер їх діти знову отримують двійки.

Відомо, що дочка Олени Довгоженко навчається в Полтавському педагогічному інституті ім. Василя Остроградського. Імовірно, що самотня мати просто не має можливостей у чесний спосіб заробити гроші та сплатити за навчання своєї доньки. Але цей факт не повинен виправдовувати такі ганебні вчинки як хабарництво, та ще й щодо учнів молодших класів.

За словами учнів середніх класів, Олена Миколаївна також і їм занижує оцінки і відмовляється пояснювати правила читання слів.

Учні Пологівської школи уже давно мріють про той день, коли цей навчальний заклад буде ліквідовано. Діти чекають на шкільний автобус та кваліфікованих викладачів не лише з англійської мови, а й з математики, фізики та хімії. Крім того, на думку батьків учнів, сплачувати за послуги одного шкільного автобуса було б для місцевого бюджету набагато дешевше, ніж фінансувати утримання цілої школи.

Десь на відстані 5-7 кілометрів, залежно від того, з якої частини села рухатися, розташована 11-річна Малоперещепинська школа. Там гарних вчителів не бракує, та й самі діти навчанням задоволені більше ніж у Пологівській.

Коментар «Справжньої варти»:

Вирішувати конфліктні питання Олени Довгоженко з батьками можна у різні способи. Але навіть тоді, коли вона не братиме гроші, її діти позитивно вже не сприйматимуть . Тому найкращим варіантом була б заміна вчителя у Пологівській школі, або переведення дітей до Перещепинської у сусіднє село.    

comments powered by HyperComments