Християнські місіонери не залишають за межами уваги дітей з обмеженими можливостями

Жанна Титаренко  |  Четвер, 11 листопада 2010, 02:19
Представники української релігійної громади відвідали Благодійний Фонд Інституту Раннього втручання для дітей з порушенням розвитку та для дітей-інвалідів.
Християнські місіонери не залишають за межами уваги дітей з обмеженими можливостями

Зайшовши до невеличкого будинку отці побачили маленькі кімнатки з іграшками, малюнки дітей та познайомилися з працівниками такого закладу.

(Сидячи в іншій кімнаті батьки можуть спостерігати за своїми дітьми)

На даний момент колектив психологів і логопедів дає постійні консультації батькам тих дітей, що мають хворобу Дауна чи інші хромосомні й розумові порушення. Постійну допомогу зараз там отримує близько 60 сімей. На більше не вистачає часу і лікарів, та й приміщень теж бракує.

З дітьми займаються за спеціальними методиками. Наприклад, вчитель малює вівцю і пояснює, в яку частину треба приклеювати ниточки. І в якому б порядку діти не наклеювали коротенькі ниточки, вівця буде виглядати достатньо не погано.

Психологічна допомога також надається і батькам таких дітей. Зустрічі з сім’ями відбуваються один раз на тиждень. Уся допомога надається безкоштовно, і лише охочі там можуть залишати свої добровільні благодійні внески.

Врешті-решт, люди, які присвятили своє життя праці з такими сім’ями є дуже жертовними. І лише віра в Бога і обов’язок перед суспільством надають сили боротися з хворобами практично невиліковних дітей.

Колектив лікарів є повністю жіночим. На прийом можуть потрапляти лише діти до чотирьох років. Релігійна громада Харкова занепокоєна тим, хто цими дітьми, крім батьків, буде опікуватися далі. Адже діти з хромосомними та розумовими відхиленнями потребують допомоги і батьки постійно занепокоєні цим питанням.

comments powered by HyperComments