Українські комплектуючі та дистанційне керування. Озброєння поповнюється крилатими ракетами (фото, відео)

П'ятниця, 25 березня 2016, 06:45
Україна планує випробувати новітню протикорабельну крилату ракету «Нептун». Перші пуски пройдуть в середині 2016 року.
Українські комплектуючі та дистанційне керування. Озброєння поповнюється крилатими ракетами (фото, відео)

Крилату ракету «Нептун» розробило Державне Київське конструкторське бюро «Луч». До створення залучені інші підприємства, зокрема, Харківський авіаційний завод. «Нептун» є аналогом російської Х-35 (зі складу комплексу «Бал-Е») і призначений для ураження бойових надводних кораблів і транспортних суден зі складу ударних груп (конвоїв) або наступних поодиноко водотоннажністю до 5 тис. т, повідомляє «Восточный дозор» з посиланням на «Военного информатора».

Відомо, що розробляються три модифікації нового ракетного комплексу: корабельного, наземного і повітряного базування.

Під час візиту до Харкова Президент України Петро Порошенко повідомив про перші випробування іншої української ракети, що пройшли на «відмінно». Зброя створена без використання комплектуючих деталей російського виробництва і, на противагу аналогам, керована.

Безпосередньо координує реалізацію національних ракетних програм секретар РНБО Олександр Турчинов. «Ми почали вогневе випробування ракет українського виробництва, і сьогоднішній пуск показав, що наша ракета повністю виконала планове завдання і потрапила точно в заплановану ціль», - зазначив він під час випробувань, додавши, що це не єдина ракетна програма, над якою працюють українські вчені та ОПК.

Президент, раніше анонсуючи випробування «певних видів ракет», підкреслив, що Україні вдалося відновити свій оборонно-промисловий комплекс. Нині основна робота ОПК спрямована на переоснащення бойових частин, які знаходяться в зоні АТО.

«Окремо хочу підкреслити кардинальні зміни, які відбулися в оборонно-промисловому комплексі. Певні обмеження на взаємодію з «Укроборонпромом», які були викликані в попередні роки при попередній владі через корумпованість цих структур і тим, що вони були насичені агентами іноземних спецслужб, нам вдалося викорінити і перше, і друге», - сказав Порошенко.

Вперше голова держави виказав бажання налагодити випуск українських ракет і боєприпасів 27 січня на засіданні РНБО. Нещодавно на озброєння взяті нові протитанкові ракетні комплекс і міномети «Молот».

comments powered by HyperComments