Сайт електронних петицій потерпає від атак хакерів

П'ятниця, 25 березня 2016, 13:50
За 11 хвилин зі 118 000 IP-адрес було проголосовано 738 000 разів. Така активність нетипова для сайту електронних петицій до Президента України.
Сайт електронних петицій потерпає від атак хакерів

Заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків повідомив про протидію атакам «ботів». Зокрема, 21 березня зафіксовано підозрілий трафік на підтримку петиції про відставку Міхеіла Саакашвілі з посади голови ООДА. Майже весь трафік (90,76%) був прямий. Велика кількість комп'ютерів заходила в систему через заздалегідь підготовлений обліковий запис.Фахівці АПУ припинили неправомірне голосування, але 23 березня розпочалася масована атака на 10 найпопулярніших петицій, а згодом і на 9500 петицій.

«Можлива мета нападу — «накрутити» всі петиції та дискредитувати інструмент електронної демократії. Атака була модифікована для обходу захисту, що був створений попередньо. Загалом, було зафіксовано 738 000 голосів приблизно за 11 хвилин. Атака здійснювалася зі 118 000 IP-адрес», — цитує Шимківа сайт голови держави. Але внаслідок встановлення жорсткіших правил обробки голосів почали виникати проблеми з голосуванням у звичайних користувачів. Зокрема бажаючих підтримати петицію про призначення Генпрокурором Сергія Горбатюка, заклик до чого поширився у Фейсбуці в той же день.

«Перевірка триває. Усі легальні голоси збережені і будуть враховані. Усі користувачі, які не змогли проголосувати за петицію, можуть спробувати ще раз. Просимо вибачення за незручності, ми намагаємося захистити ваші голоси», — сказав заступник Голови АПУ.

 

comments powered by HyperComments