Вирок Сенцова і Кольченко оскаржено

Вівторок, 29 березня 2016, 10:30
Адвокати українських політв’язнів Олега Сенцова і Олександру Кольченко подали касаційну скаргу до Верховного суду РФ.
Вирок Сенцова і Кольченко оскаржено

Як повідомив виданню «Інтерфакс» захистник Дмитро Дінзе, скарга спрямована через уповноваженого з прав людини в РФ. «В апараті Уповноваженого мені підтвердили напрям нашої спільної скарги», — зазначив він.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону 25 серпня минулого року засудив українського кінорежисер Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Він звинувачувався в організації терористичного співтовариства і участі в ньому, теракт і приготуванні до теракту, замаху на незаконне придбання вибухових засобів і незаконне придбання вибухових пристроїв. Своєї провини він не визнав.

Другий підсудний у цій справі Кольченко засуджений до 10 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Раніше також були засуджені двоє передбачуваних спільників Геннадій Афанасьєв і Олексій Чірній, які уклали угоду зі слідством.

10 березня Україна офіційно звернулася в РФ з проханням видати їй даних засуджених фігурантів. 12 березня у Харкові розпочалися щоденні пікети на підтримку Надії Савченко та інших політв’язнів.

За творчі здобутки минулого року Олег Сенцов отримав нагороду від Чеського кінематографічного союзу і став лауреатом премії України ім. Шевченка.

 

 


 

comments powered by HyperComments