Українські дачники зможуть стати повноправними учасниками аграрного ринку

П'ятниця, 1 квітня 2016, 10:59
У Міністерстві аграрної політики і продовольства прокоментували прийняття у Верховній Раді Закону №1599, який визначає базові засади сімейного фермерського господарства в Україні.
Українські дачники зможуть стати повноправними учасниками аграрного ринку

Майже половину (46%) валової аграрної продукції в Україні виробляють 4,1 млн. господарств. Їх переважна більшість мають у користуванні до 100 га. За словами заступниці міністра аграрної політики та продовольства Олени Ковальової, завдяки прийняттю закону ці господарства зможуть вийти на організований ринок.

Тепер фермери «матимуть доступ до державної підтримки, можливість реалізувати свою продукцію споживачам в цивілізований спосіб», зможуть легально отримувати пенсії і соціальні гарантії.

У Мінагрополітики вважають, що це стимулює селян до забезпечення вищої якості продукції. Водночас, «набуття статусу сімейного фермерського господарства посилить соціальний захист їх учасників, стимулюватиме розвиток сільськогосподарської обслуговуючої кооперації».

Ковальова зауважила, що перереєстрація особистих селянських на сімейні фермерські господарства має бути добровільною, повідомляє Урядовий портал.

«Мінагрополітики підтримує цей закон і брало активну участь у його опрацюванні. Він створює умови для збалансування структури сільськогосподарського виробництва. Це крок до розвитку середнього класу на селі, основи економічного та соціального розвитку сільської місцевості. Це впевнений рух до європейських цінностей та стандартів діяльності на ринку», — повідомила заступниця міністра агрополітики.

comments powered by HyperComments