Інформація про дорожні роботи з’явиться на Яндекс.Картах

Вівторок, 5 квітня 2016, 10:58
Державне агентство автомобільних доріг України розпочало роботу над інтерактивною картою стану українських автошляхів.
Інформація про дорожні роботи з’явиться на Яндекс.Картах

Як повідомляє прес-служба Кабміну, це робиться «з метою оперативного забезпечення користувачів автомобільних доріг достовірною інформацією про стан дорожнього руху і можливі його ускладнення, а також за дорученням керівництва держави».

Зараз запущено спільний з компанією Яндекс.Україна проект. Диспетчери Укравтодору вже цілодобово розміщають інформацію про стан українських автошляхів на сервісах Яндекс.Карти і Навігатор. Інформація є у вільному доступі.

«Користуючись цими додатками, кожен водій матиме змогу дізнатися про усі ремонтні роботи та несанкціоновані перекриття на автошляхах загального користування. Користуючись цією картою, водії, які зібралися у дорогу, можуть перевірити чи вільний той автошлях, який вони обрали. Якщо ж траса частково перекрита, то скільки полос залишається для руху. А якщо дорога з якихось причин заблокована взагалі, додаток допоможе водіям побудувати найоптимальніший об’їзний маршрут», — зазначають у Держагенстві.

Окрім цього, користувачі також можуть наносити на карту свої мітки.

«Ми вирішили співпрацювати з Яндексом, тому що вони мають одну з найоптимальніших та найзручніших карт для наших користувачів доріг. Кожен 8-й водій користується додатком Яндекс.Навігатор. У Києві, мабуть, кожен третій», — прокоментував запуск проекту голова Укравтодору Андрій Батищев.

Він також повідомив, що Укравтодор співпрацює з Яндекс.Україна на безоплатній основі.

«16 березня ми підписали Меморандум про співпрацю, за яким передбачено безкоштовне розміщення інформації. Через вкрай обмежене фінансування дорожньої галузі – це неабиякий плюс. Укравтодор сподівається що й інші розробники геоінформаційних систем підтримають цю ініціативу», — зазначив Андрій Батищев.

Наразі водіям доступний не остаточний варіант інтерактивної карти. Її створення триває.

comments powered by HyperComments