Харків’янам надаватимуть «теплі» кредити

Вівторок, 12 квітня 2016, 16:43
Програми з часткової компенсації на утеплення домівок вже діють у кількох областях, у квітні таку планують розглядати і у Харківській.
Харків’янам надаватимуть «теплі» кредити

«За два роки існування державної програми з енергоефективності до її співфінансування активно долучаються місцеві органи влади. Вони розробляють власні програми з відшкодування частини суми кредиту або відсотків на реалізацію енергоефективних заходів за «теплими» кредитами», — повідомляє прес-служба Кабміну.

У березні цього року такі програми прийнято у Закарпатській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій областях, а у квітні заплановано розгляд проектів таких програм у Харківській, Хмельницькій, Тернопільській та Полтавській областях.

Загалом, за даними уряду, існує вже 146 програм відшкодування з місцевого бюджету.

«Залучення місцевих та регіональних бюджетів до співфінансування «теплих» кредитів дає можливість населенню скористатися одразу кількома механізмами підтримки: і державним, і місцевим, що значно здешевлює ці кредити», — підкреслено у повідомленні.

Зазначимо, що програмою «теплих» кредитів передбачено часткову компенсацію державою суми витрат на утеплення домівки господарем. Зокрема, до 40% суми кредиту покриватиме держава на енергоефективне обладнання та матеріали для ОСББ і ЖБК; 70% — отримувачам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.  За інформацією Урядового порталу, з початку дії програминею скористалися близько 100 тисяч родин (на загальну суму більше 1,3 млрд. грн.). «Теплий» кредит можна взяти і не в опалювальний сезон.

 
comments powered by HyperComments