Аграріям Харківщини радять сіяти більше гречки
За словами першого заступника Міністра аграрної політики і продовольства України Ярослава Краснопольського, цьогоріч рівень підготовки сільгоспвиробників до весняно-польових робіт вищий за минулорічний. До того ж, аграріям сприяють погодні умови.
«На сьогодні посівну ведуть всі регіони, а окремі взялися до сівби пізніх культур кукурудзи та соняшнику», — повідомив представник Мінагрополітики.
Пізні зернові культури сіють вже і на Харківщині. В регіоні взялися до технічних і олійних культур. Зокрема, площі посівів цукрових буряків становили понад 5 тис. га (23% від прогнозованої площі), соняшнику — 6,1 тис. га, сої — 230 га.
«На даний момент кукурудза на зерно посіяна на площі 1,5 тис. га, просо — 140 га, гречка — 69 га. Крім того, звертаємо увагу керівників сільгосппідприємств на можливості збільшення площ гречки. Рентабельність виробництва цієї культури — близько 80%», — розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.
Ранні ярі зернові і зернобобові культури в області вже посіяні на 55% (130,5 тис. га), повідомляє прес-служба ХОДА. Зокрема, ячмінь посіяний на площі 97 тис. га (53%), горох — більш, ніж на 20 тис. га (57%), овес — на 5 тис. га (50%), яра пшениця — на 10 тис. га (51%).