Цьогоріч AGROPORT пройде одразу у Харкові і Львові

Середа, 13 квітня 2016, 19:10
Перший етап традиційного міжнародного форуму з розвитку фермерства буде орієнтований на потенціал виробників агропромислового комплексу Західної України.
Цьогоріч AGROPORT пройде одразу у Харкові і Львові

Відбудеться AGROPORT West-2016 у Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького 28-29 травня.

«Львівська область є унікальним регіоном, який межує з Європейським Союзом і завдяки своєму вигідному географічному розташуванню є «воротами» в Україну для європейців та площадкою для впровадження європейських вимог та стандартів. На сьогодні це найбільш інвестиційно-привабливий регіон України. Тут добре розвинена інфраструктура, наявні території, які можна використовувати під реалізацію інвестиційних проектів», –  розповів голова губернатор Львівщини Олег Синютка.

Серед ключових тем AGROPORT West-2016 – тваринництво, лісництво, вирощування органічної продукції, ягід, овочівництво, садівництво, рибне господарство, а також інфраструктура і логістика, безпека харчових продуктів, експорт.


«Крім традиційних тематичних виставок, експозицій сільськогосподарської техніки, спеціалізованих конференцій та експертних круглих столів, під час форуму відбудуться численні, заздалегідь заплановані організаторами бізнес-зустрічі «один на один», які дозволять фермерам, постачальникам і рітейлу укласти нові контракти», — зазанчається у повідомленні організаторів.

Як родзинку на львівському форумі готують II Національний конкурс шеф-кухарів «День української кухні», метою якого є «відродження українських кулінарних традицій, розвиток та популяризація гастрономічної культури України і підтримка сімейного фермерства». Найталановитішого виявлять серед 200 учасників з різних регіонів. Ще півтисячі професійних кухарів відвідають захід, щоб дізнатись особливості української національної кухні, очікують організатори.

Зазначимо, що 2016 року Міжнародний форум з розвитку фермерства AGROPORT, ініціатором та стратегічним партнером якого виступає група DCH Олександра Ярославського, пройде в Україні вже втретє. Цього разу захід проводитиметься у форматі «Схід-Захід» – одразу у Львові та  Харкові. Основним майданчиком традиційно лишатиметься Міжнародний аеропорт «Харків».

Організатори вважають, що оновлений формат «сприятиме об’єднанню України, а також значно розширить потенціал форуму і дозволить представити найбільш цікаві напрями і розробки вітчизняного агропромислового комплексу». Традиційно AGROPORT проводиться під егідою ООН. Цьогоріч в рамках оголошеного Організацією року зернобобових одним з конкурсів для шеф-кухарів буде приготування блюда саме з цих рослин.

Форум є одним з найбільших заходів аграрної галузі у Східній Європі, а також єдиним в Україні галузевим заходом, що включений до всесвітнього календаря FAO.

«I Міжнародний форум з розвитку фермерства AGROPORT пройшов 16-18 жовтня 2014 року у Харкові, та складався з 7 великих галузевих заходів. У форумі взяли участь більше 90 компаній з 6 країн світу, та виступили понад 60 доповідачів. Події форуму висвітлювали більше 30 друкованих та більше 100 он-лайнових ЗМІ. Організатором форуму виступає консалтингова компанія AviaBrand», — йдеться у повідомленні.

15-17 жовтня 2015 року в Харкові з успіхом пройшов II Міжнародний форум AGROPORT. Він зібрав на своєму майданчику більше 7 тисяч учасників і гостей.

Потрапити на львівську частину заходу можно безкоштовно, але потрібно заздалегідь зареєструватися на сайті: www.agroport.ua

comments powered by HyperComments