П’ятеро харківських «ягуарів» отримали державні нагороди

Вівторок, 19 квітня 2016, 09:58
Петро Порошенко відзначив заслуги у захисті територіальної цілісності країни, а також мужність і професіоналізм, виявлені харків'янами у протидії проявам сепаратизму у квітні 2014 року.
П’ятеро харківських «ягуарів» отримали державні нагороди

Згідно з указом Президента №162/2016, старший прапорщик Валентин Бжезицький, молодший лейтенант Олександр Война, капітан Артем Грушко, підполковник Валентин Сірак, полковник Сергій Трофименко відзначено орденом «За мужність» III ступеня.

Командувача Національної гвардії України, генерал-лейтенанта Юрія Аллерова та міністра оборони України, генерала армії Степана Полторака нагороджено орденом Богдана Хмельницького II ступеня.

Державні нагороди України призначено «за особисті заслуги у захисті територіальної цілісності Української держави, мужність і високий професіоналізм, виявлені у протидії проявам сепаратизму в Харківській області у квітні 2014 року».

Нагадаємо, за інформацією «Справжньої Варти» ініціатива нагородження бійців «Ягуара» виходить від міністра МВС Арсена Авакова і голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна.

6 квітня 2014 року прихильники федералізації захопили будівлю Харківської обласної державної адміністрації та встановили на ній прапор Росії. А вже наступного дня натовп проросійських мітингувальників на площі Свободи оголосив про створення держави «Харківська народна республіка».

При цьому на адресу харківських правоохоронців, зокрема співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут», були висловлені звинувачення у пасивності та бездіяльності під час штурму ОДА. Одним з тих, хто виказав незадоволення, був тогочасний губернатор Харківщини Ігор Балута.

Загін спецпризначення «Ягуар» у складі Національної гвардії України було сформовано у Харкові наприкінці 2014 року.

comments powered by HyperComments