Повз Харків їде перший український агітпотяг. Пасажири дадуть концерт

Середа, 20 квітня 2016, 10:10
Волонтерські організації везуть допомогу для сходу України не автошляхом, а залізницею.
Повз Харків їде перший український агітпотяг. Пасажири дадуть концерт

«Ми втомились їздити машинами на схід, коли або бронік не влазить, або ноутбук, бо зазвичай «пакуємо» машини максимально. В машини багато не влазить, бензин дорогий, а доріг там вже зовсім немає, суцільний напрямок. І ми знайшли рішення! Вперше в Україні волонтерський Агітпотяг «Труханівська Січ» в складі 9 вагонів (які надала Укрзалізниця) вирушить на Схід, у так звану «сіру зону», — пишуть організатори на фейсбук-сторінці.

Агітпотяг виїжджає з Київа 20 квітня о 9:35. У вагонах, що мають спеціальні назви («Безпека», «Просвіта», «Волонтер»), — об’єднана команда волонтерів різних організацій з різних міст, представників освіти, козаків, митців і військових.

Вони везуть подарунки на Пасху для воїнів і дітей, які знаходяться у фронтовій зоні.

Там планують провести концерти, майстер-класи, тренінги по безпеці життя, лекції та семінари. В програмі також — «книжки та живе спілкування з людьми, для яких гасло «Україна понад Усе!» є життям. Це те, що вкрай потрібно і ми знаємо, як це зробити правильно!»

До Харкова агітпотяг прибуде о 17:35, а о 19:00 на Привокзальній площі відбудеться концерт.

Організатори просять допомоги і підтримки волонтерів, які живуть і працюють у прифронтових містах.

Нагадаємо, ще один волонтерський концерт відбудеться на Привокзальній площі о 15:00. Мета заходу — збір коштів для «Південного посту». Це волонтерський пункт, де допомагають бійцям АТО та переселенцям, які прямують через станцію «Харків-Пасажирський».

comments powered by HyperComments