Католицька церква допоможе Україні

Понеділок, 25 квітня 2016, 09:35
Папа Римський Франциск ініціював збір коштів для надання гуманітарної допомоги українцям, які постраждали в конфлікті на сході країни.
Католицька церква допоможе Україні

Католицькі парафії Європи долучилися ініціативи 24 квітня. За інформацією «Радіо Свобода», зібране в головному храмі греко-католицької церкви Чехії переведуть на рахунок Чеської єпископської конференції, а звідти – до Ватикану.

«В середині ювілейного року Милосердя, я звертаю свої думки до всіх народів, хто жадає миру і єднання. Особливо в Європі, на Україні, де насильство і ворожнеча принесли смерть і страждання. І більше всіх в таких ситуаціях страждають літні люди та діти», — сказав глава Римсько-католицької церкви, запропонувавши надати стражденним гуманітарну підтримку і тим самим «висловити солідарність всієї церкви народу України».

Як пояснив глава служби друку Святого престолу Федеріко Ломбарді, координація збору і розподілу коштів доручена Папській раді Cor Unum («Єдиним серцем»). «Ця допомога призначена для всього населення і біженців, незалежно від віросповідання і того, віруючі вони чи ні», — уточнив падре Ломбарді. Дані про обсяг пожертвувань будуть оприлюднені, повідомляє ТАСС.


 

comments powered by HyperComments