На суді у справі Кернеса дав свідчення радник Авакова

Понеділок, 25 квітня 2016, 12:09
У залі присутні Геннадій Кернес, Віталій Блинников, Євген Сміцкій і їх захисники, а також Сергій Ряполов і Олександр Кутянін.
На суді у справі Кернеса дав свідчення радник Авакова

Один зі свідків з боку держобвинувачення — нардеп і позаштатний радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко — розповів про події 25 січня 2014 року.

Він повідомив, що на зборах євромайдан в Харкові дізнався про можливих провокаторів у готелі «Національ». Повідомив телефоном про плани поїхати перевірити інформацію активісту Андрію Васильєву. Той також зібрався на місце, причому взяти з собою Олександра Кутяніна.

Біля готелю вирішили зняти відео. Васильєв дав Кутяніну iPhone, сказав Геращенко, щоб той з відкритого вікна знімав вхід і автостоянку готелю. Потім вони поїхали у двори за «Націоналем». Назустріч виїхав чорний мікроавтобус, з якого вибігли четверо людей. Васильєв і Кутянін вискочили з машини і кинулися навтьоки, а Геращенко дав по газам і, здаючи задом, вдарив припаркований автомобіль.

Нардеп розповів, що через якийсь час набрав Васильєва, який сховався в одному з під'їздів, і заїхав за ним на таксі. Після цього вони подзвонили Кутяніну — той відповів, що у нього все нормально і вони домовилися зустрітися в «МакДональдсі» біля станції метро «Архітектора Бекетова». «По голосу Васильєв зрозумів, що Кутянін в біді», — заявив Геращенко. Далі радник міністра МВС розповів, що замість Васильєва на зустріч поїхав Ряполов, де того і схопили. «Після перемоги Майдану ми зв'язалися і прийняли рішення написати заяву про протиправні дії проти Ряполова і Кутятіна», — додав Геращенко. Геращенко також додав, що знав Кутяніна і Ряполова як друзів Васильєва і кілька разів бачив їх на Евромайдані до описуваних подій.

Як зазначає «Городской дозор», зняте відео потерпілі слідству не надали, бо «воно не вийшло». «Виявилося, що Кутянін, мабуть, не натиснув кнопку, тому відеозапис не зберігся», — сказав свідок, відповідаючи на питання прокурора.

Нагадаємо, в Київському райсуді Полтави 25 квітня проходить чергове засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Слідчі Генпрокуратури 2 березня 2015 року оголосили про завершення досудового розслідування про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України. 26 березня Генпрокуратура передала в суд обвинувачувальний акт у кримінальному провадженні щодо Геннадія Кернеса і двох його охоронців. Сам Геннадій Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкримінованих йому злочинів і називає цю справу «політично вмотивованою» з боку його давнього опонента, а нині міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Кернес також сказав, що у слідства немає фото-, відео- або аудіоматеріалів, а серед доказів у сторони звинувачення — лише слова потерпілих.

 

 

 

comments powered by HyperComments