Україна святкуватиме 500-річчя Реформації

Вівторок, 26 квітня 2016, 17:10
Програму заходів доручено підготувати заступнику глави Адміністрації Президента Ростиславу Павленку. Допомагатимуть у цьому представники протестантських громад.
Україна святкуватиме 500-річчя Реформації

Наступного року відзначатиметься 500-річчя Реформації — духовно-суспільного та політичного руху, що починався як релігійна боротьба проти католицької церкви і папської влади та призвів до кардинальної трансформації країн Західної та Центральної Європи. Реформацію пов’язують з іменами Мартіна Лютера, Жана Кальвіна та Ульріха Цвінглі. 31 жовтня 1517 року доктора богослов'я Віттенбергського Мартін Лютер, за легендою, прибив до дверей Віттенберзької церкви свої «95 тез», у яких виступав проти існуючих зловживань католицької церкви, зокрема проти продажу індульгенцій. З того часу бере початок протестантизм, що є одним із найпоширеніших напрямів у християнстві та лише в Україні налічує понад 10 тисяч церков і близько 1 млн. послідовників.

«Протестантські громади в Україні мають давню і багату історію. Ваша діяльність викликає повагу. Сподіваюся, що ми всі сприятимемо проведенню в Україні заходів з нагоди цієї дати на високому рівні. І ця подія, звичайно ж, має відзначатися і на державному рівні в загальноєвропейському контексті», —  зазначив Президент під час зустрічі з з керівниками церков і релігійних організацій.

 

comments powered by HyperComments