Ветеранам до 9 Травня виплатять більше

Понеділок, 2 травня 2016, 13:10
Кабмін збільшив розмір разової грошової допомоги ветеранам війни та членам сімей загиблих.
Ветеранам до 9 Травня виплатять більше

«У нас було передбачено, що учасники війни до свята отримають по 170 гривень. Ми  вважаємо, що ми можемо збільшити цю цифру, ми знайшли резерви необхідні. Я просив би, щоби сьогодні Уряд підтримав пропозицію про те, що кожен ветеран, учасник війни отримає по 400 грн. до цих днів святкових, і відповідно сім'ї загиблих отримають 500», — заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду 29 квітня.

По 400 грн. отримають учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога, а по 500 грн. — члени сімей померлих інвалідів війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасники війни і жертви нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге.

«Відповідне рішення було прийнято на виконання доручення Прем'єр-Міністра України Міністерству соціальної політики України та Міністерству економічного розвитку і торгівлі України під час засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення у 2016 році Дня пам'яті та примирення 8 травня і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня», — пише Урядовий портал.

comments powered by HyperComments