Міністр освіти мріє перевчити і малих, і дорослих

Четвер, 5 травня 2016, 10:38
Лілія Гриневич бачить соєю стратегічною метою створення такої системи освіти, яка «допомагатиме дитині стати успішною і знайти своє місце у житті».
Міністр освіти мріє перевчити і малих, і дорослих

 

«Ми маємо суттєво змінити українську школу, насамперед зміст освіти – чому ми навчаємо дітей. Це має бути освіта для життя», — цитує колонку міністра Урядовий портал.

На думку Лілії Гриневич, у школі потрібно перейти від передачі величезної кількості інформації і вимог її відтворювати до формування у школярів умінь критично мислити, співпрацювати в команді, самостійно аналізувати інформацію, а також володіти фінансовою грамотністю і навичками підприємництва.

Обидва предмети не нові, а «компетентності», які стануть змістом вже існуючих, зокрема, математики. «Молодші школярі повинні навчитися порахувати свій бюджет для походу в магазин або зоопарк, а старші – розрахувати відсотки по депозиту або свої податки», — пояснила голова Міносвіти.

Осучаснення змісту освіти, на її думку, вимагає від педагогів знання нових сучасних методик та інших підходів до оцінювання знань. Чиновниця планує готувати вчителів до викладання сучасного змісту. Зокрема, на етапі навчання в університетах.

«Моя стратегічна мета – створити таку систему освіти, яка допомагатиме дитині, незалежно від її походження і здібностей, стати успішною і знайти своє місце у житті, а дорослим – створить можливості для навчання впродовж життя», — підкреслила Лілія Гриневич.

comments powered by HyperComments