В Україні можуть ввести цензуру російських книг

Четвер, 5 травня 2016, 11:59
Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко повідомив про підготовку законопроекту про ліцензування книжкової продукції з Росії.
В Україні можуть ввести цензуру російських книг

При Держкомтелерадіо працює робоча група, яка займається напрацюванням закону щодо обмеження доступу російських книг антиукраїнського змісту на ринок України. У складі комісії — видавці, письменники, громадські діячі та експерти, повідомляє прес-служба Кабміну.

В’ячеслав Кириленко вважає, що забороняти усі російські видання – не правильно. Найдієвішим і найдемократичнішим варіантом він бачить запровадження ліцензування.

«У моїх планах на протязі двох тижнів, тобто у травні,  запропонувати на розгляд Кабінету міністрів законопроект про ліцензування книжкової продукції, яка має походження із країни-агресора. Якщо це наукові видання, привезені із Росії, то, безумовно, після ліцензування вони повинні доходити до споживача. Якщо це підривна, антиукраїнська і пропагандистська книжка, вона не повинна перебувати на полицях наших книгарень», — сказав він. Віце-прем’єр наголосив, що ініціатива не стосується українських та іноземних книг, а лише тих, «які привезені із країни-агресора».

comments powered by HyperComments