Митниця запрацює по-новому до кінця липня

Понеділок, 9 травня 2016, 09:41
Прем'єр-міністр закликав працівників проявити волю до змін та відповідальності, а бізнес — до чесної роботи.
Митниця запрацює по-новому до кінця липня

 

«Найближчим часом буде створено підрозділ, міжвідомчий, який буде додатково контролювати і митників, і усіх інших. Це буде сотня людей, яка буде мати усі технічні засоби для того, щоби показати, як має працювати система. І можете мені повірити, що цю сотню я забезпечу якомога краще», — повідомив Володимир Гройсман.

Голова уряду наголосив, що реформування митниці необхідно провести швидко і ефективно. «З трьох місяців, які я виділив на те, щоби система змінилася, пройшло вже два тижні», — цитує прес-служба Кабміну.

Прем'єр-міністр зауважив, що на 2016 р. передбачено 237 млрд. грн. надходжень до Державного бюджету від митниці. Разом з тим голова уряду зазначив, що у цій сфері є резерви, які, за оцінками експертів, становлять від 20%. На його думку, «якщо робити сумлінно і чесно свою роботу»,  Державний бюджет буде отримувати прямими платежами від роботи митниці мінімум від 50 млрд. грн.

Володимир Гройсман зазначив, що неефективна робота на митниці негативно впливає на наповнення держскарбниці. «Я думаю, що усі розуміють, що у країні, якій так важко живеться, коли на східному кордоні наші військові боронять наш суверенітет, відвойовують нашу територію, коли людям немає, за що купити ліки, робити схеми сірої, чорної контрабанди за участі митної служби — це мародерство, це злочин», — зазначив він.

Неприпустимі будь-які зловживання, які призводять до втрат та корупції. «Національна поліція, Служба безпеки України, митна служба, прикордонна служба, прикордонна поліція — від вас буде залежати, як будуть жити люди, як наші військові будуть боронити країну, як будуть розбудовуватися дороги. Це все дуже взаємопов'язано», — заявив голова уряду.

Гройсман закликав бізнес до чесної роботи. «Тому що одні їдуть і розмитнюють все, як має бути, а інші тіньовими схемами перевозять товар. Це призводить до прямої втрати бюджету і викривлення конкурентності українського бізнесу», — зазначив він. Прем’єр назвав наведення ладу завданням влади, керівника ДФС і для кожного керівника регіональної митниці, а також закликав працівників митників проявити волю до змін та відповідальності. «Єдине, що потрібно кожному — зрозуміти свій історичний внесок у суверенність нашої держави. Не вдома перед телебаченням, не в дискусіях, хто як захищає країну, а в реальних рішеннях», — підкреслив він.

Нагадаємо, ГУ ДФС у Харківській області очолив Микола Рибаков, який з 12 лютого 2016 р. був виконуючим обов'язки керівника. Він побував на різних посадах у податковій, а безпосередньо до призначення у Харків працював у Головному управлінні ДФС на Одещині. Першим заступником начальника облуправління, який здійснює координацію діяльності підрозділів податкової міліції, став Андрій Бежанов.

comments powered by HyperComments