Активісти закликають не забувати про полонених

Середа, 11 травня 2016, 11:51
В трьох містах країни на меморіальних комплексах Другої світової 9 травня активісти встановили стенди з прізвищами тих, хто знаходиться в полоні.
Активісти закликають не забувати про полонених

 

До акції «Живі. Забуті. У полоні», що закликає не забувати і про героїв, які живі, але перебувають в полоні, долучилися Київ, Харків та Кіровоград.

«Цією акцією ми хочемо нагадати українським громадянам, що війна на сході України не закінчилася, і наші хлопці все ще в полоні у терористів», — говорить колишній військовополонений, глава громадської організації «Всеукраїнське об'єднання родин зниклих безвісти та загиблих захисників України» Олексій Антипов, — Наші служби, українська влада відмовчуються і не надають ніякої інформації на запити про стан переговорного процесу. А потім ми бачимо, що 25 осіб, яких обіцяли виміняти до Великодня, все ще залишаються в полоні у ДНР. І ми не знаємо, кого саме збиралися обмінювати і чому не відбувся обмін. Ми хочемо, щоб родичі військовополонених отримували більше інформації і могли стежити за процесом обміну».

За словами уповноваженого Президента України з мирного врегулювання війни на Донбасі Ірини Геращенко, зараз в полоні перебувають 133 українських громадянина. Волонтери ж стверджують, що реальна цифра в рази більше. Родичам вдалося зібрати інформацію про 28 військовополонених. СБУ і Адміністрація президента на всі запити відповідають стандартними формулюваннями: «За вашим питанням ведуться роботи. Як буде додаткова інформація, ми вам повідомимо». До сих пір немає відповідальної людини, яка б відзвітувала, чому не обмінюють, чому немає відкритих списків і чому родичам не надають доступ до інформації.

Всеукраїнське об'єднання родин зниклих безвісти та загиблих захисників України — організація, заснована активістами і ветеранами АТО в червні 2015 року. Учасники об'єднання допомагають родичам загиблих і зниклих без вести з пошуком і надають юридичні консультації.

comments powered by HyperComments