Уряд просить регіони активніше писати проекти

Четвер, 12 травня 2016, 11:15
Інвестпроекти, які фінансуватимуться за кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), затверджені лише в 11 областях. Серед них і Харківська.
Уряд просить регіони активніше писати проекти

 

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва  та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко закликає об’єднані територіальні громади активніше пропонувати на розгляд ОДА та подавати на затвердження Міжвідомчій комісії при Мінрегіоні проекти та програми, які можуть фінансуватися за кошти ДФРР.

«Стан підготовки таких проектів дуже повільний. Облдержадміністрації повинні прискорити процес розгляду наданих об’єднаними тергромадами проектів, і розглядати їх також і з точки зору людей, які ними користуватимуться», — цитує віце-прем’єра Урядовий портал.

В цілому Міжвідомчою комісією рекомендовано до затвердження 219 проектів, наданих 11 регіонами: Вінницькою, Волинською, Дніпропетровською, Закарпатською, Київською, Полтавською, Рівненською, Тернопільською, Харківською, Хмельницькою областями та містом Києвом.

«Комісія рекомендувала до затвердження КМУ проекти із обсягом фінансування 1 009 598,420 тис. гривень. Серед них зокрема 955,639 тис. гривень на погашення кредиторської заборгованості, що утворилась за рахунок Фонду 2015 року. Нерозподілений залишок коштів ДФРР складає 1 990 401,580 тис. грн.», — зазначив Геннадій Зубко.

У 2016 році у ДФРР передбачено 3 млрд. грн. на реалізацію інвестиційних проектів та програм регіонального розвитку. Оцінює відповідність пропонованого вимогам законодавства Міжвідомча комісія при Мінрегіоні.

comments powered by HyperComments