Абітурієнтам дозволять користатися сертифікатами ЗНО два роки

Четвер, 12 травня 2016, 18:24
Результати міжнародних тестів TOEFL та IELTS визнаються протягом двох років, а GMAT – п’ять років, тому у Міносвіти не бачать нічого страшного у тривалішій дії сертифікату ЗНО.
Абітурієнтам дозволять користатися сертифікатами ЗНО два роки

Про це повідомила голова відомства Лілія Гриневич.

«Вважаю це справедливим. Якщо дитина склала ЗНО, ми маємо дати їй вибір: усвідомлено прийняти рішення про вступ або відкласти його на рік», — зазначила вона.

У 2015 році в Україні була змінена методика визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання і вже другий рік поспіль запроваджено поріг «склав/не склав», як у міжнародних тестах.

«Ця методика показала свою дієвість і цього року буде продовжена. Це означає, що ті, хто пройде ЗНО цього року, зможуть скористатися своїми сертифікатами у вступній кампанії 2017 року», — цитує міністра прес-служба ХОДА.

Відповідні норми будуть закладені в умовах вступу до вищих навчальних закладів на 2017 рік, які будуть затверджені і оприлюднені восени.

«Поки ми продовжуємо наукову і експертну дискусію, скільки саме років буде дійсний сертифікат ЗНО, але щонайменше два роки – це можна сказати точно», — підкреслила Лілія Гриневич.

comments powered by HyperComments