Київський суд відмовився визнавати агресію РФ проти України

П'ятниця, 13 травня 2016, 14:41
Майже два роки тривав розгляд справи правозахисника та керівника проекту «Відкритий суд» Станіслава Батрина.
Київський суд відмовився визнавати агресію РФ проти України

 

За його словами, суд першої інстанції двічі відмовлявся відкривати провадження за цим позовом, а після відкриття перший суддя, який слухав цю справу, взяв самовідвід. Врешті 12 травня Шевченківський суд Києва прийняв рішення про невизнання факту збройної агресії проти України.

Правозахисник вважає, що чималу роль у судовому рішенні зіграла позиція Адміністрації президента України.

«Цікаво, що 9 лютого в суд надійшов факс з Адміністрації президента за підписом Б. Ложкіна з проханням відкласти засідання по справі «з метою формування правової позиції та надання пояснень», а надалі позиція Президента була чітко сформована – Президент просив відмовити в задоволенні заяви про встановлення факту збройної агресії Російської Федерації», — цитує Станіслава Батрина «Дзеркало тижня».

Дивну роль у судовому процесі зіграло, за словами правозахисника, МВС, яке відмовилося надавати суду докази російської агресії. Видання нагадує, що правозахисник Станіслав Батрин ще 29 серпня 2014 року звернувся до Шевченківського районного суду з вимогою про встановлення факту збройної агресії проти України. За час судового розгляду заявник та волонтери змогли залучити в якості доказів понад 1000 листів офіційних документів органів державної влади. Участь у справі приймали СБУ, Міноборони, МЗС, Мінюст, Генпрокуратура, Антитерористичний центр при СБУ, посольство РФ в Україні, Президент України в особі Адміністрації.

comments powered by HyperComments