Спортсмени, Міністерство молоді та спорту та Ініціативна група почали процес розробки стратегії розвитку здорового способу життя в Україні

Середа, 18 травня 2016, 17:09
17 травня 2016 року в Києві відбулась перша стратегічна сесія, присвячена розвитку масового спорту та здорового способу життя в Україні.
Спортсмени, Міністерство молоді та спорту та Ініціативна група почали процес розробки стратегії розвитку здорового способу життя в Україні

Учасниками сесії стали Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, перший заступник Міністра Ігор Гоцул, представники Міністерства, спортивних олімпійських та не олімпійських видів спорту, організатори спортивних змагань та Ініціативна група суспільних активістів.

Метою сесії стала розробка стратегічного бачення, найважливіших напрямків розвитку, комунікаційного вектору та пропозицій конкретних проектів популяризації масового спорту та пропаганди здорового способу життя.

Проблема недостатнього престижу та розвитку здорового способу життя в Україні набуває неабиякого значення. По різним даним, кількість людей, що постійно займається спортом в Україні в рази менша, ніж в інших європейських країнах. Тому один із пріоритетів роботи Міністерства – створення програми розвитку та популяризації здорового способу життя та масового спорту.

Стратегічна сесія від 17 травня мала формат дискусійних панелей та групових обговорень, в результаті яких колективними зусиллями вдалось структурувати наступні кроки в популяризації спорту. До сесії були залучені найкращі комунікаційні фахівці міжнародних компаній та агенцій, всесвітньо відомі українські спортсмени, представники федерацій та організатори змагань з Києва та регіонів, та громадськість.

Такий шлях розробки плану дій був вибраний не випадково. Використання передового досвіду спеціалістів із різних сфер життя, найновіші технології та найкомпетентніші учасники сесії змогли дати дійсно корисні рекомендації та показати дієві методи роботи.

Передусім, учасники виявили основні проблеми у спортивній сфері. Серед них: застаріла або занедбана спортивна інфраструктура, відсутність престижу та інтересу до спорту з боку суспільства, представників медіа і бізнесу, а, як наслідок, і відсутність спонсорських проектів, системної роботи та низький загальний професійний рівень у сфері.

Щоб вирішити всі вищезазначені проблеми, учасники сесії прописали декілька перших кроків популяризації спорту та здорового способу життя:

- запозичення передового міжнародного досвіду та розробку системи багатофункціональних спортивних клубів, що зацікавить і залучить широку громадськість до занять спортом;

- створення так званого «інкубатора живих ідей», з елементами освітнього проекту в галузі спортивного менеджменту, який покликаний також залучити всіх колишніх спортсменів до роботи в знайомій їм індустрії, але вже в новому амплуа;

- розвиток трендовості здорового способу життя через відомих людей у різних сферах, щоб молоді було на кого рівнятись.

По завершенні стратегічної сесії всі учасники погодили порядок дій на найближче майбутнє і свою участь у запропонованих проектах. Попереду багато роботи, але головне – початок їй вже покладено. Наступним кроком стане створення громадської організації, що буде платформою для об’єднання всіх небайдужих, втілення в життя запропонованих та майбутніх проектів.

comments powered by HyperComments