Половина працюючих українців опинилися за межею бідності

Середа, 25 травня 2016, 15:25
Народна депутатка з фракції «Самопоміч» Олена Бабак вважає економічно необґрунтованим підвищення тарифів і пропонує заморозити подорожчання.
Половина працюючих українців опинилися за межею бідності

Про це вона сказала на круглому столі «Чи переживуть українці чергове підвищення комунальних тарифів?», повідомляє LB. На думку Бабак, перше суттєве підвищення цін на газ для населення 2015 року було економічно обґрунтованим, тому що фінансувати «Нафтогаз» у колишніх обсягах держава не могла.

«Сьогоднішнє підвищення цін економічно обґрунтованим назвати неможливо. Тому що за останні два роки платоспроможність українських громадян знизилася на 25,4%, рівень бідності серед тих, хто працює, збільшився за останні три роки з 19,6% до 52,3%. В умовах, коли так росте бідність, підвищувати вартість життєво важливих послуг неприпустимо. Це неправильна економічна політика держави», — заявила Бабак. При цьому, вона наголосила, що кожна друга сім'я, за прогнозами уряду, «буде на адресних субсидіях». На думкудепутатки, держава в нинішніх умовах має працювати у двох напрямках: сприяти зростанню доходів громадян і заморозити зростання витрат.

«У нашому випадку такими витратами є видатки на компослуги та транспорт. Усе інше — це ринкові відносини, і держава там мало впливає на формування цін», — зауважила вона.

Нагадаємо, з 1 травня в Україні встановлено єдину ціну на газ.

comments powered by HyperComments