Посол ЄС запевнив у твердості рішення про безвізовий режим для України (доповнено)

Вівторок, 31 травня 2016, 18:42
Європейський Союз не відкладатиме рішення про надання безвізового режиму для України.
Посол ЄС запевнив у твердості рішення про безвізовий режим для України (доповнено)

Про це заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський в інтерв'ю Hromadske. Він повідомив, що оцінка Європейської комісії та експертів така, що всі положення Плану дій з візової лібералізації Україною виконані. «Ми ще чекаємо на те, щоб Національне агентство з питань протидії корупції практично почало працювати», — зауважив Томбінський.

Також потрібно, щоб європейські лідери прийняли це рішення. «Я впевнений, це рішення відповідатиме тому, що було озвучено лідерами Європейського Союзу на адресу України. Тобто що це буде негайно і ніхто не буде це відкладати в часі», — наголосив посол ЄС в Україні.

Він також пояснив, «навіщо Європі Україна»: «Європа зацікавлена в тому, щоб Україна стала суверенною, сильною та спроможною країною, яка сама буде вирішувати свої проблеми. Яка буде не функцією тих чи інших геополітичних бажань чи тиску, а яка діятиме зсередини самої себе. Європейський Союз зацікавлений, щоб біля нього жили вільні та заможні народи».

Сьогодні під час вечірнього засідання Верхона Рада схвалила постанову про звернення до Європейського Парламенту, Ради Європейського Союзу, Європейської Комісії, парламентів, глав держав та урядів, міністрів юстиції і внутрішніх справ держав-членів ЄС, а також Ісландії, Ліхтенштейна, Норвегії та Швейцарії. Депутати вимагають завершення юридичних процедур, необхідних для запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України до початку літніх канікул. Проект Постанови зареєстровано за №4730

Нагадаємо, Єврокомісія у квітні оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України. Документ має погодити Європарламент та Рада ЄС.

Зазначимо, що Ян Томбінський є головою Представництва Європейського Союзу в Україні – своєрідного посольства Євросоюзу. Тобто він представляє всі 28 держав-членів ЄС.

comments powered by HyperComments