Іноземні інвестиції можна не реєструвати, — Р. Семенуха

Вівторок, 31 травня 2016, 19:25
Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій».
Іноземні інвестиції можна не реєструвати, — Р. Семенуха

Документ передбачає створення «сучасних умов залучення інвестицій шляхом максимального спрощення порядку залучення інвестицій через запровадження заявницького принципу їх державного обліку, унеможливлення прояв ознак корупції при їх державної реєстрації та введення окремих кодифікаційних змін до чинного законодавства».        

Відповідний законопроект зареєстровано за №2763.

«Наразі іноземні інвестиції повинні реєструватися при облдержадміністраціях, і, таким чином, виникає певна процедура. Не дивлячись на те, що процедура передбачає три дні, насправді все відбувається по-іншому. Часто компанії зупиняються на півдорозі, Державна податкова служба вимагає додаткових документів. Таким чином, створюються додаткові штучні перепони для бізнесу. Не буде інвестицій — не буде нічого», — зазначив ініціатор законопроекту, народний депутат України від фракції «Самопоміч» Роман Семенуха.

За його словами, «навряд чи цей закон призведе до буму інвестицій, але ми повинні демонструвати прості зрозумілі сигнали інвесторам про те, що Україна потребує інвестицій».

comments powered by HyperComments