Бюджетників переводитимуть на тепло «не з газу»

Четвер, 2 червня 2016, 17:40
Комітет ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки підтримав проект, що передбачає зміни до Закону «Про теплопостачання».
Бюджетників переводитимуть на тепло «не з газу»

«Усім відомо, що діюче законодавство передбачає укладання лише однорічних договорів на виробництво та постачання теплової енергії бюджетним установам. На думку експертів, це суттєвий бар’єр для тих підприємців, хто планує інвестувати в альтернативну теплоенергетику. Адже більшість проектів із заміщення газу має довший термін окупності — до 5 років», — повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук. Він додав, що законопроект розроблено Агентством, щоб стимулювати заміщення газу при виробництві тепла і його постачання бюджетним установам.

Акт передбачає, що постачання бюджетній установі тепла, виробленого саме з використанням альтернативних джерел енергії, здійснюватиметься на підставі договору, строк дії якого становитиме не менше 5 років.

Експерти вважають, що таким чином буде гарантовано повернення постачальникам тепла «не з газу» вкладених інвестицій за всіх можливих варіантів здійснення інвестиційних заходів.

 

comments powered by HyperComments