Кожному п’ятому поліцейському начальнику рекомендували пройти тест на поліграфі

Вівторок, 7 червня 2016, 13:56
Від третини до половини керівного складу поліції звільнено у п’яти областях України. Серед них — і Харківська.
Кожному п’ятому поліцейському начальнику рекомендували пройти тест на поліграфі

За словами радника міністра внутрішніх справ, керівника однієї із комісій Володимира Філенко, за результатами атестації у Житомирській, Вінницькій, Черкаській, Харківській та Полтавській областях звільнено від 30 до 50% керівного складу управлінь поліції. Значна частина написала рапорти, побоюючись, що не пройдуть переатестацію.

«На мою думку, відсоток тих, хто звільняється за власним бажанням, або за рішенням комісії, або ж понижується у посаді – дуже високий. Дехто хотів би звільнити усіх, хто працював раніше у міліції, проте ми не можемо собі дозволити цього, бо маємо керуватися не емоціями, а професійними якостями претендентів», — відзначив Володимир Філенко.

Більш ніж 20-ти відсоткам керівників рекомендовано пройти перевірку на поліграфі, пише Департамент комунікації МВС України. «Реформа поліції атестацією не закінчиться. Це важливий, але далеко не останній крок. Під час атестації ми даємо людям шанс, час на виправлення, час на роботу у нових умовах. Паралельно ми готуватимемо та навчатимемо нові кадри», — підкреслив радник міністра внутрішніх справ.

Він додав, що реформа такого масштабу і за участю такої кількості людей проводиться вперше, однак існує супротив нереформованої судової системи.

«Наразі суди займають антиреформістську позицію. У них є корпоративна порука, як за свій суддівський корпус, так і за корпоративні зв’язки із старими працівники міліції. На жаль, у більшості випадків рішення суддів визначено наперед, незалежно від наших зусиль у суді», — зауважив Володимир Філенко.

Нагадаємо, наприкінці травня парламентарі підтримали зміни до Закону України «Про Національну поліцію». Тепер поліція може здійснювати оперативно-розшукову діяльність.

comments powered by HyperComments