Національний координаційний центр кібербезпеки з’явиться при РНБО

Середа, 8 червня 2016, 17:36
Відповідне положення затвердив Президент України. Серед основних завдань Центру — аналіз стану кібербезпеки у різних царинах функціонування держави.
Національний координаційний центр кібербезпеки з’явиться при РНБО

Також співробітники Центру здійснюватимуть прогнозування та виявлення потенційних та реальних загроз у сфері кібербезпеки України, узагальнювати міжнародний досвід у сфері забезпечення кібербезпеки тощо. На новий орган покладатиметься і проведення міжнаціональних і міжвідомчих кібернавчань та тренінгів, розробка відповідних методичних документів і рекомендацій.

Національний координаційний центр кібербезпеки є робочим органом Ради національної безпеки і оборони України. Керівником Центру за посадою є Секретар РНБО, секретарем – керівник структурного підрозділу Апарату РНБО, до відання якого віднесені питання кібербезпеки. Також до Центру увійдуть представники суб’єкти сектору безпеки і оборони України — з Міноборони, Генерального штабу ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Національної поліції, НБУ тощо.

Нагадаємо, у березні президент увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 січня 2016 року «Про Стратегію кібербезпеки України» та затверджено Стратегію кібербезпеки України. Наразі Національний координаційний центр кібербезпеки очолюватиме Олександр Турчинов.

comments powered by HyperComments