Українську науково-дослідну систему перевіряють на європейськість

Понеділок, 13 червня 2016, 14:08
Експерти проводять аудит в трьох напрямках: політичні інструменти для підтримки національної наукової системи; інтернаціоналізація та інтегрованість розвідок у європейський дослідницький простір; роль науки в розвитку українських інновацій.
Українську науково-дослідну систему перевіряють на європейськість

Стартував незалежний європейський аудит національної системи досліджень та інновацій досліджень та інновацій (Peer Review of the Ukrainian R&I System) 6-7 червня. Перевірку ініційовано Міністерством освіти і науки України за сприяння інструменту підтримки політики програми ЄС «Горизонт 2020».

Як повідомляє Урядовий портал, відбулися зустрічі групи експертів Європейської Комісії з представниками Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Державного фонду фундаментальних досліджень, Ради молодих учених при МОН, вищих навчальних закладів, Національної та галузевих академій наук України, науковцями-учасниками «Горизонт 2020» за участю Міністра освіти і науки Лілії Гриневич та заступника Міністра Максима Стріхи.

Експерти обговорювали питання у малих групах, сформованих у відповідності до напрямів аудиту, зокрема, оптимізації наявних політичних інструментів для підтримки національної наукової системи; інтернаціоналізації досліджень та інтеграції України у європейський дослідницький простір; ролі науки в розвитку українських інновацій. «Наша місія в Україні вивчити ситуацію, зрозуміти позицію всіх зацікавлених груп і вже потім готувати висновки», – зазначив генеральний директор Академії мистецтв і наук Королівства Нідерландів та голова групи європейських експертів Ханс Чанг.

Підготовці остаточної версії звіту передуватиме ще один візит експертів, а вже у листопаді держава отримає звіт, в якому будуть поради щодо трьох напрямків аудиту.

comments powered by HyperComments