Україна вперше головуватиме у Програмному комітеті з питань молоді РЄ

Вівторок, 14 червня 2016, 12:16
Ірину Бєляєву — директора департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту — обрано заступником голови Програмного комітету з питань молоді Ради Європи на 2016 рік.
Україна вперше головуватиме у Програмному комітеті з питань молоді РЄ

Наступного року вона очолить цей комітет, повідомляє Урядовий портал.

Європейський молодіжний фонд (The European Youth Foundation, EYF) був створений у 1972 році Радою Європи. Він забезпечує підтримку та надання фінансової допомоги для молодіжної діяльності, спрямованої на забезпечення права людини, демократію, толерантність та солідарність. Щороку EYF виділяє близько 3,7 млн. євро на підтримку молодіжних проектів.

Програмний комітет складається з 8 представників державних органів (CDEJ) та 8 представників громадського сектору (Advisory Council, AC). Вони ухвалюють рішення щодо програм діяльності Європейських молодіжних центрів у Будапешті та Страсбурзі, виділення грантів на підтримку проектів громадських організацій від Європейського молодіжного фонду (EYF).

«Окрему увагу громадським організаціям України варто звернути на гранти від EYF на реалізацію пілотних проектів. Оскільки одним з пріоритетів таких проектів на 2016 рік визначено розбудова миру, постконфліктного врегулювання в молодіжному середовищі та посилення ролі громадських організацій в питанні вирішення конфліктів в Україні», — йдеться у повідомленні Кабміну.

 

comments powered by HyperComments