Ми виступаємо проти вільного та за законний обіг зброї. Відкритий лист до Авакова

Середа, 15 червня 2016, 16:54
Зброярська спільнота розкритикувала позицію міністра внутрішніх справ та наполягає на якнайшвидшому ухваленні Закону «Про цивільну зброю і боєприпаси».
Ми виступаємо проти вільного та за законний обіг зброї. Відкритий лист до Авакова

Голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін від імені усіх членів організації звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з відкритим листом.

Автор послідовно коментує негативне ставлення голови МВД «щодо права громадян України на збройний захист».

«Ніде на професійному рівні не йдеться, що всі бажаючі повинні володіти зброєю. Більш того, хочу Вас запевнити – ми виступаємо категорично проти ВІЛЬНОГО обігу зброї, про який із маніакальною впертістю постійно повідомляють деякі ЗМІ та соціологи. Користуючись нагодою, хочу повідомити – ми виступаємо виключно за ЗАКОННИЙ обіг зброї серед цивільного населення. Саме тому, зброярська спільнота наполягає на ухваленні Закону «Про цивільну зброю і боєприпаси», який завдяки і Вашим зусиллям вже понад півтора року лежить у ВРУ без розгляду», — пише Георгій Учайкін.

Він впевнений, що документом буде визначено хто, з якого віку, за умови проходження якого навчання, складання яких іспитів, зможе володіти зброєю і якою саме, та обов’язковість продажу озброєння виключно в спеціалізованих магазинах.

«Ви визначили стан українського суспільства, як емоційно дестабілізований. Натомість неадекватна та занадто емоційна поведінка Вашого радника Шкіряка, нагородженого особисто Вами зброєю, дозволяє припустити, що Ви не в змозі об’єктивно оцінювати емоційний стан всіх українців», — докоряє міністрові Голова наглядової ради Української асоціації власників зброї, в цілому критикуючи практику влади «нагороджувати пістолетами, автоматами та кулеметами своїх помічників, колег та друзів».

«Тут так само хочу нагадати Вам про багаторівневу корупційну схему, яка, порушуючи Конституційні права громадян України, побудована навколо розповсюдження за хабарі травматичної зброї. Офіційні умови її придбання – сором’язливо приховані у внутрішньо-відомчому Наказі №379ДСК (для службового користування) і возведені у ранг державної таємниці», — зауважує Георгій Учайкін.

У листі йдеться і про статус найбільшого в Європі ринку нелегальної зброї, і про унеможливлення громадян на захист від злочинців.

«Відчуваючи повну безпорадність поліції, побоюючись за власне життя і не маючи можливості придбати життєво необхідну зброю самозахисту, українці змушені йти на нелегальний ринок. Вони формують попит на цю «чорну» зброю, а з пропозицією, як Вам добре відомо, в країні, що веде бойові дії, проблем немає», — констатує Голова наглядової ради Української асоціації власників зброї.

Він нагадує, що петиція до Президента: «Законодавчо затвердити право громадян України на захист» набрала максимальну кількість голосів в рекордний термін та наголошує, що ігнорування цього факту неприпустиме. «У цьому тривалому протистоянні поміж громадянами та владою вже час ставити крапку, бо поточний стан речей загрожує не тільки внутрішній але й зовнішній безпеці України», — підсумовує Георгій Учайкін.

comments powered by HyperComments