Безпека на дорогах контролюватиметься по-європейські

Четвер, 16 червня 2016, 11:41
Україна вступила до Euro Contrôle Route (ECR) — об'єднання транспортних інспекцій країн Євросоюзу.
Безпека на дорогах контролюватиметься по-європейські

Члени Наглядового комітету ECR одноголосно затвердили рішення про прийняття пропозиції Міністерства інфраструктури України працювати з «Європейським дорожнім контролем» на постійній основі.

«Для розвитку Укртрансбезпеки велике значення має можливість отримання цінного досвіду такої організації як Euro Contrôle Route в частині підвищення рівня безпеки на автомобільному транспорті, виконання європейських правил і стандартів, застосування санкцій, а також гармонізації європейського законодавства. Не можна не відзначити також значні результати роботи Euro Contrôle Route в сфері навчання інспекторського складу з метою підвищення їх професійних навичок і знань. Участь України в роботі ECR дасть колосальні можливості нашої держави максимально комплексно гармонізувати національне законодавство у сфері автомобільного транспорту та, як результат — підвищити рівень безпеки на дорогах. В якості довгострокової перспективи це також наблизить нашу країну на шляху до лібералізації автомобільних перевезень з країнами Європейського Союзу, що своєю чергою дозволить спростити і створити належні умови, як для нашої країни, так і для країн Європейського союзу, в частині міжнародних перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом», — цитує Урядовий портал заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка. Зазначимо, що він очолює спеціальну делегацію у Вільнюсі.

Відтепер представники Міністерства інфраструктури та Укртрансбезпеки братимуть участь в діяльності Euro Contrôle Route, щоправда наразі без права голосу.

comments powered by HyperComments