Українське метро модернізуватимуть корейці

Четвер, 16 червня 2016, 17:22
Компанія Hyundai Corporation має намір вкласти кошти в оновлення громадського транспорту в Україні.
Українське метро модернізуватимуть корейці

У виданні «Южный курьер» припускають, судячи з асортименту виробленої компанією продукції, що мова йде, швидше за все, про адаптацію для Києва, Харкова і Дніпропетровська корейських поїздів метрополітену.

Про наміри Hyundai Corporation повідомив глава представництва компанії Intercorporation в Україні, яка є головною для ведення закордонної діяльності всієї групи компаній Hyundai, Чон Іль Йон.

За словами Чон Іль Йон, Корея має намір реалізувати в Україні проекти зі створення виробничих потужностей для виробництва швидкісних електропоїздів і локомотивів. Також корейська компанія пропонує надати комплексне рішення з модернізації міського транспорту і поліпшення інфраструктури. Корейська сторона візьме на себе питання технічного обслуговування нового транспорту.

Зазначимо, що корпорація Hyundai в області міського транспорту виробляє лише поїзди для метро. Це і «класичні» метровагони, які можна з'єднувати від 3 до 8 з наскрізним проходом між ними (саме такі на першій лінії метро в Алма-Аті (Казахстан). Це і зчленовані шестивісьові вагони, однаково придатні як для роботи в тунелях, так і на наземних лініях легкого метро або швидкісного трамвая з виходом на високі платформи (подібні працюють в Туреччині, в Стамбулі і Адане).

Таким чином, можна прийти до висновку про те, що корейська сторона зацікавлена ​​у виробництві нових або капітальний ремонт старих складів метро в Києві, Харкові та Дніпрі. Особливо гостро проблема оновлення рухомого складу метро стоїть у Києві, де до сих пір працюють метропоезди радянського виробництва 1960-1970-х рр. випуску і при цьому планується будівництво четвертої лінії метро.

У Харкові рухомий склад новіший, але і там є 143 метровагонів виробництва 1974-1980 рр. випуску, які також рано чи пізно необхідно замінити.

Корейська сторона вже створює схему виробництва і зустрічається з українськими фахівцями і партнерами. За словами Чон Іль Йон, буде сформована робоча група за участю представників двох країн. Фінансувати проекти буде Корейський експортно-імпортний банк або Фонд економічного співробітництва BCF.

Відзначимо, що в Україні налагоджено виробництво метропоїздів на Крюківському вагонобудівному заводі. Однак, через відсутність коштів у вітчизняних систем метро, ​​кількість побудованих поїздів невелика. Замість цього на Крюківському заводі лише модернізують старі метровагони для Києва.

comments powered by HyperComments