В Україні започаткували новий конкурс для молоді

П'ятниця, 8 липня 2016, 13:06
Кондитери, кулінари, перукарі, штукатури і сантехніки позмагаються восени.
В Україні започаткували новий конкурс для молоді

Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» обговорили у Міносвіти.

Як повідомляє Урядовий портал, WorldSkills International (WSI) – міжнародна громадська організація, що була створена у 1953 році з метою популяризації робітничих професій, підвищення їх привабливості серед молоді і надання ефективних засобів для досягнення високих стандартів професійної освіти за допомогою проведення конкурсів професійної майстерності. WSI об’єднує 75 країн-учасниць.

Учасники наради підтримали пропозицію громадської організації «ВОЛДСКІЛЛС Україна» про проведення першого національного конкурсу у листопаді 2016 року. Також запропоновано 11 професійних компетенцій: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, дизайн одягу, мехатроніка, мобільна робототехніка, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, монтажні роботи санітарно-технічних систем та устаткування.

Вважається, що конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» має підвищити престиж робітничих професій серед молоді до 23 років та сприяти інтеграції професійної освіти України у міжнародну систему підготовки кадрів.  

comments powered by HyperComments