Робота ВР зупинена. Блокувальників закликають не створювати загрозу для країни (відео)

П'ятниця, 8 липня 2016, 16:26
Президія і трибуна для виступів зранку заблокована представниками фракцій «Батьківщина», Радикальної партії та іншими парламентаріями.
Робота ВР зупинена. Блокувальників закликають не створювати загрозу для країни (відео)

Про це повідомляється на сайті парламенту.

«Ми не будемо ні за що голосувати, допоки не будуть прийняті рішення щодо зниження тарифів на житлово-комунальні послуги», — виказала Юлія Тимошенко позицію своєї політичної сили у четвер, 7 липня.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що блокування роботи парламенту відбувається не з метою соціального захисту людей, пише прес-служба ВР. «На жаль, трибуна заблокована, і у мене є глибоке переконання, що мета - не тарифи, і завдання  — не допомогти простим людям, а завдання в тому, аби дестабілізувати ситуацію в країні і в Парламенті», — сказав А.Парубій на брифінгу у п’ятницю. Спікер ВР підкреслив, що дестабілізувати роботу українського Парламенту нікому не вдасться.

Коментуючи блокування трибуни і президії Верховної Ради та вимоги про зниження тарифів на житлово-комунальні послуги, Гройсман сказав: «Я не думаю, що це політична криза. Я думаю, що це криза політичного жанру». На думку прем’єра, це популізм, «який ні до чого не призведе», та бажання загострити політичну ситуацію через безвідповідальну політику. «Я думаю, що не без допомоги і підтримки зовнішніх сил агресії, і всі знають, хто з ким і в якій координації по прізвищах», — повідомив він.

«Важлива функція парламенту: приймати конструктивні рішення, спрямовані на стабілізацію економіки і розвиток соціально-гуманітарної сфери. Депутати повинні бути відповідальними перед державою, ефективно працювати в парламентських комітетах, активно розробляти законодавчі ініціативи і висловлювати свою позицію шляхом голосування, а не блокувати робочі процеси Верховної Ради. Саме це вони обіцяли своїм виборцям», — зауважив голова ХОДА Ігор Райнін.

УНІАН повідомляє, що народні депутати України з різних фракцій — учасники АТО — заявили, що вважають злочином блокування трибуни парламенту у воюючій країні. У заяві, яку вони передали голові ВР, йдеться: «Ми категорично не сприймаємо ультиматумів та провокацій, а також спроби зірвати ухвалення стратегічних законів. Всі, хто зриває роботу парламенту під будь-якими приводами, свідомо чи несвідомо, грають на руку ворогу».

Наступне пленарне засідання відбудеться у вівторок, 12 липня.

Фото — УНІАН.

comments powered by HyperComments