Канада полегшить візовий режим для українців

Вівторок, 12 липня 2016, 09:27
У Києві підписали Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою.
Канада полегшить візовий режим для українців

«Ми домовилися, що розпочнемо негайні консультації щодо лібералізації візового режиму. Дякую канадській стороні за те, що ми цей проект розпочинаємо», — повідомив Петро Порошенко на спільній прес-конференції з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Президент зазначив, що більшість віз канадським посольством видається українцям на термін дії паспорта, а наразі йде робота щодо зменшенням кількості відмов українським громадянам при отриманні канадської візи.

Прем’єр-міністр Канади підтвердив, що робота в цьому напрямку буде значно посилена для того, щоб спростити процес отримання канадських віз для громадян України, пише прес-служба Президента України.

«Угода про вільну торгівлю, яку ми сьогодні підписали, зробить значний внесок в розвиток інвестицій та бізнесу між нашими країнами. І це очевидно, що ми очікуємо збільшення кількості людей, які будуть відвідувати обидві країни», — сказав Джастін Трюдо.

Основний зміст Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, за повідомленням Урядового порталу, охоплює положення щодо торгівлі товарами, правилами походження, сприяння торгівлі, праці, технічних бар'єрів, державних закупівель, інтелектуальної власності, врегулювання спорів, навколишнього середовища, санітарних та фітосанітарних заходів.

«Угода дозволить диверсифікувати торгові потоки з України та залучити канадські інвестиції в Україну. Оскільки Канада відкриває свій ринок для українських товарів на 99%, український бізнес зможе скористатися безмитним доступом на новий ринок. Відповідно до Угоди, українські підприємці отримають підтримку у виході на канадський ринок, зокрема через проект CUTIS (Canada – Ukraine Trade and Investment Support project)», — йдеться у повідомленні.

Детальніше про зону вільної торгівлі з Канадою можна почитати у брошурі: http://bit.ly/U-Cfta (українською) та http://bit.ly/c-uFTA (англійською).

comments powered by HyperComments