Ми вибороли незалежність інтелектом, потом, кров’ю - Порошенко привітав українців зі святом

Середа, 24 серпня 2016, 13:06
Президент України виступив із промовою під час Параду Незалежності в Києві.
Ми вибороли незалежність інтелектом, потом, кров’ю - Порошенко привітав українців зі святом

Про це повідомляє сайт Президента України.

"Хоча ми святкуємо лише 25-річчя Незалежності, насправді нам незрівнянно більше. Наступного року ми будемо відзначати сторіччя Центральної Ради та початку української національної революції XX століття. А потім ще через два роки – тисячу років вокняжіння  Ярослава Мудрого. Такою і є глибина тієї «традиції державотворення», про яку згадано в Акті", - відмітив Петро Порошенко.

Він також зазначив, що проголошення незалежності стало закономірним результатом історичного розвитку України. 

"І в університетських аудиторіях, і на домашніх кухнях, і в соціальних мережах все ще сперечаються, отримали ми незалежність чи завоювали? Для мене відповідь абсолютно очевидна: звичайно ж, вибороли. Вибороли інтелектом, вибороли потом, вибороли кров’ю", - підкреслив Президент.

Епіцентром змін Петро Порошенко назвав Майдан.

"Cформувалися середній клас і громадянське суспільство. Нарешті виросло перше пострадянське покоління, з новим європейським світоглядом. Епіцентром фундаментальних змін неодноразово ставав цей Майдан – Майдан нашої Незалежності", - сказав він.

За словами Президента, Угода про асоціацію з Євросоюзом вже працює і вже поступово компенсує ті колосальні втрати, які завдала війна та економічна агресія Росії.

Нагадаємо, раніше Ігор Райнін повідомив, що до 25-ої річниці Незалежності України в Харкві відкрилися довгобуди, про які ще два роки тому не йшла мова.

На честь свята різноманітні заходи проходять по всьому місту.

comments powered by HyperComments