У Києві знайшли мертвим відомого журналіста Олександра Щетиніна (оновлено)

Неділя, 28 серпня 2016, 15:57
МВС України: Щетинін, швидше за все, наклав на себе руки
У Києві знайшли мертвим відомого журналіста Олександра Щетиніна (оновлено)

Тіло російського журналіста було знайдено в його київській квартирі

 На тілі російського журналістам Олександра Щетиніна, який був знайдений мертвим у своїй київській квартирі, немає слідів насильницької смерті. Про це сьогодні, 28 серпня, заявив в ефірі телеканалу «112» офіційний представник МВС України Артем Шевченко.
Він розповів, що поки ще рано робити будь-які висновки про причини смерті Щетиніна. «Я б не хотів їх заздалегідь прогнозувати. Але з тих контактів, які у мене були, яким я довіряю, поки що картина злочину і, зокрема стан тіла не дає підстав для якихось істотних підозр », - сказав Шевченко.
За попередніми даними причиною смерті став постріл в упор в праву скроню з травматичного пістолета. Також слідчі вважають, що у Щетиніна була схильність до суїциду.

Як раніше повідомив начальник головного управління Національної поліції Києва Олександр Крищенко в ефірі телеканалу "112 Україна", "поліцейські розглядають кілька версій смерті російського журналіста Олександра Щетиніна,.

За словами начальника поліції, все говорить про самогубство, проте справу кваліфікували за статтею "Умисне вбивство", щоб не упустити ніяких деталей.

При цьому Крищенко відмовився коментувати зміст передсмертної записки - за його словами, "це особисте".

Смерть наступила в день народження Олександра.

"Вночі 28.08.2016, в своїй квартирі на Костянтинівській, був знайдений мертвим журналіст Олександр Щетінін.
Виявили Олександра на балконі його друзі, які прийшли привітати його з днем ​​народження. Олександр сидів на стільці з вогнепальним пораненням в голову (під стільцем лежав пістолет).
За інформацією з достовірних джерел, справу поки розглядають як самогубство, так як одному з близьких Олександр відправив електронного листа, в якому повідомлялося про намір накласти на себе руки. "

У соцмережі точилася дискусії, мог чи ні Олександр покінчити життя самогубством.

ВІдреагувала тоді на смерть Олександра і нацполіція.

Начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції у Києві Оксана Блищик у Фейсбуці.

"Поліція з'ясовує обставини смерті журналіста. Повідомлення про це надійшло до Подільського управління поліції близько півночі. Коли на місце події прибула слідчо-оперативна група, на балконі виявили чоловіка із вогнепальним пораненням голови", - йдеться у повідомленні.

Блищик зазначила, що за попередніми висновками судмедексперта, смерть наступила у період із 20 до 21:30. З'ясувалося, що уродженець Російської Федерації, 1962 р. н., кілька років жив у Києві, був директором інтернет-видання.

"Під час огляду місця події правоохоронці вилучили стріляну гільзу, травматичний пістолет, магазини до нього та передсмертну записку. Двері у квартиру були зачинені, обстановка у помешканні не порушена", - повідомила керівник прес-служби столичної поліції.

Нагадаємо, тіло Щетиніна на балконі його квартири виявили друзі журналіста напередодні, 27 серпня. Вони прийшли до Щетиніну, щоб привітати його з днем ​​народження.
Щетинін був відомий своїми антиросійськими поглядами. Свого часу він заснував інформаційне агентство «Новий регіон». Після майдану Щетинін розділив агентство на уральську і українську редакції. Сам журналіст відмовився від російського громадянства і переїхав на Україну.

comments powered by HyperComments