Міністр оборони Австрії: Якщо Німеччина покликала мігрантів, нехай за них і відповідає

Неділя, 28 серпня 2016, 10:16
Міністр оборони Австрії Ханс-Петер Доскоціл назвав «безвідповідальною» міграційну політику канцлера ФРН Ангели Меркель і заявив, що Австрія не є «кімнатою очікування» Німеччини.
Міністр оборони Австрії: Якщо Німеччина покликала мігрантів, нехай за них і відповідає

За словами міністра, фраза Меркель «ми впораємося з цим», яка часто звучить з її вуст в зв'язку з міграційним кризою, тільки зайвий раз привертає мігрантів їхати в Європу. Як вважає Доскоціл, замість цього слід подивитися на переповнену мігрантами Італію, яку залишили на самоті справлятися з напливом мігрантів.

«Коли посеред Мілана доводиться ставити намети для біженців, ніхто не може всерйоз стверджувати, що ми розумним чином контролюємо цей наплив людей», - завив Доскоціл в інтерв'ю газеті Krone.

Доскоціл сказав, що для нього є загадкою, чому з подій 2015 роки не було винесено жодного уроку. Він закликав якомога швидше організувати зустріч представників європейських країн для обговорення заходів і укладення домовленостей з метою прискорити повернення мігрантів в країни походження. «Це не політика, коли Європа перебуває в стані агонії і при цьому ховає голову в пісок», - сказав він.

Видання наводить дані експертів австрійського міністерства оборони, згідно з якими з початку року було зафіксовано прибуття понад 100 тисяч мігрантів. При цьому переважна більшість мігрантів прибуває не з Сирії, а з Нігерії, Еритреї, Гамбії, Кот-д'Івуару, Судану та Гвінеї.

«Якщо Німеччина покликала мігрантів, нехай за них і відповідає»

Якщо Німеччина покликала нелегальних мігрантів до Європи, то нехай в такому разі не переносить відповідальність за них на інші країни, заявив чеський президент Мілош Земан під час зустрічі в четвер увечері з канцлером ФРН Ангелою Меркель, яка прибула до Праги з одноденним візитом. Про слова президента журналістам повідомив його прес-секретар Їржі Овчачек, повідомляє РІА Новини.

«Президент республіки висловив думку, що, оскільки Німеччина покликала нелегальних мігрантів, то вона не може формою квот на біженців переносити відповідальність на країни, які їх не покликали», - сказав Овчачек.

Раніше про неприпустимість введення квот для примусового розподілу нелегальних біженців з країн Євросоюзу заявив під час переговорів з Меркель також чеський прем'єр Богуслав Соботка.

comments powered by HyperComments