В Україні палають торф'яники

Неділя, 28 серпня 2016, 23:02
В цілому в останні дні пожежі торфу виникали в п'яти областях країни
В Україні палають торф'яники

У Волинській і Житомирській областях тривають пожежі на торфовищах. Ще в кількох областях подібні загоряння вдалося ліквідувати, повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Відзначено, на Волині поблизу села Солотвин Ковельського району 25 серпня виявлено загоряння торфу на площі 1 га.

"Станом на 7:00 28 серпня площа пожежі становить 0,35 га. Притягнуто 4 одиниці техніки та 13 чоловік, з них від ГСЧС 2 одиниці техніки та 9 чоловік особового складу", - йдеться в повідомленні.

Ще два вогнища спалаху торфу поблизу села Хомичі Шацького району (площа горіння 0,9 га) і біля села Тойкут Ковельського району (площа 1,3 га) - рятувальники станом на неділю вже ліквідували.

У свою чергу в Житомирській області поблизу села Жубровичі Олевського району 28 серпня було виявлено загоряння торфу на площі 1,5 га.

"Станом на 15:00 28 серпня площа пожежі становить 1,2 га. Залучені 2 одиниці техніки та 10 чоловік особового складу", - доповіли в відомстві.

Крім того, біля села Вишневе Шепітівского району Хмельницької області 28 серпня виявлено загоряння торфу на площі 1 га: до ліквідації пожежі залучено 2 одиниці техніки та 16 чоловік.

За даними ГСЧС, протягом останніх днів рятувальники також ліквідували пожежі на торфовищах у Київській області (біля села Обуховичі Іванківського району, площа загоряння 0,8 га) та Івано-Франківській області (біля села Насташенное Галицького району, площа горіння 1,5 га) .

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року в Київській області біля смт Гостомель рятувальникам вдалося загасити пожежу на торфовищах.

comments powered by HyperComments