Україна - країна петицій? Швидкість подачі звернень на новий український сервіс - 195 в день

Вівторок, 30 серпня 2016, 20:12
Як повідомив заступник міністра Кабміну Михайло Титарчук, петиції знаходяться на розгляді, 120 з них вже оприлюднені, інші - на модерації. За деякими з них дано відмову з поясненням причин.
Україна - країна петицій? Швидкість подачі звернень на новий український сервіс - 195 в день

Титарчук відзначив, що для того, щоб петиція була розглянута, вона повинна набрати 25 тисяч голосів протягом 90 днів.

Глава Державного агентства з питань електронного урядування Олександр Риженко повідомив, що при розробці сервісу був врахований досвід петицій, які можна подавати на сайтах Адміністрації президента і Верховної Ради.

"Сервіс є сучасним і ефективним, що показує перший день його роботи", - сказав Риженко.

Віктор Лях, представник фонду Східна Європа, який здійснював технічну та експертну підтримку проекту, додав, що система пройшла всі стрес-тести, при цьому було враховано міжнародний досвід.

"Наш проект є міжнародним, підтримується Швейцарською конфедерацією, а саме агентством з міжнародної технічної допомоги уряду Швейцарії. Ми врахували кращий міжнародний досвід, кращий на сьогоднішній день вітчизняний досвід, і тому ввели двухфакторную систему реєстрації користувачів: по унікальному адресою електронної пошти та унікальним номером мобільного телефону. Якщо у людини є цифровий підпис, Mobile ID або BankID - ці форми реєстрації також можуть використовуватися ", - сказав він.

За його словами, така система ідентифікації користувачів зводить до мінімуму можливість фальсифікації петицій.

Відповідаючи на питання журналістів, Титарчук відзначив, що кумедні петиції на сайті Кабміну поки не реєстрували.

Найпопулярніша петиція на цей момент - петиція про створення реєстру чиновників. Звертатися з петиціями на сайт Кабміну можна з тих питань, які знаходяться в компетенції уряду. Наприклад, з питань місцевого самоврядування - таким як будівництво доріг.

Нагадаємо, з 29 серпня на сайті Кабінету міністрів України запущений сервіс електронних петицій.

comments powered by HyperComments