Знайдено викрадені елітні автомобілі

Середа, 31 серпня 2016, 04:12
Чотири перебували в розшуку престижних автомобіля, в тому числі позашляховик легіонера одного з відомих футбольних клубів, були виявлені в Одесі
Знайдено викрадені елітні автомобілі

Це сталося під час спецоперації, яка проводилася співробітниками внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно з карним розшуком. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіціі.

«Під час відпрацювання оперативниками СБ в області було встановлено місцезнаходження позашляховика Range Rover, схожого на той, який значився у розшуку Печерським відділом столичної поліції. В кінці жовтня 2015 року дорогий джип, що належить знаменитому футболістові, був викрадений невідомими в Києві », - йдеться в повідомленні прес-служби.
Злодії відігнали машину за сотні кілометрів від столиці і тривалий час ховали в Одесі. Коли для ексклюзивного автомобіля знайшли покупця, зловмисники вирішили косметично його освіжити на одній з одеських СТО.
Оперативники СБ затримали позашляховик і прямо з мийки доставили в поліцейську дільницю. Незважаючи на те, що кузовні номери машини були перебиті, експерти-криміналісти встановили оригінальний заводський номер, який повністю збігся з номером розшукуваного автомобіля гравця ФК.
В цей же час в карний розшук одеської поліції звернулася місцева жителька, яка розповіла, що у вересні 2015 р знайомий позичив у неї 27,5 тис. Дол., Залишивши у вигляді застави свій Range Rover.
«Одеситка бачила паспорт чоловіка, а тому нічого поганого не запідозрила. Однак, через десять місяців автомобіль, припаркований під будинком, зник. Тому заявниця припустила, що до цього може бути причетний її боржник », - додали в Департаменті.
Перевіряючи цю інформацію, правоохоронці надали жінці фото осіб, які перебувають в спеціальних поліцейських базах. На одному з них вона впізнала свого знайомого, однак з прізвищем, що відрізняється від тієї, яка значилася в відомчих обліках. Крім того, з'ясувалося, що і працівники СТО, і потерпіла вказують на одне і те ж обличчя.
Отримавши дозвіл суду на проведення санкціонованого обшуку оперативники внутрішньої безпеки та карного розшуку поліції регіону відвідали адресу проживання підозрюваного - 30-річного уродженця Одеси, колишнього випускника академії внутрішніх справ України. Кілька років тому він вже потрапляв в поле зору правоохоронців за викрадення автомобілів. Однак, відповідальності йому вдавалося уникати.
«Під час обшуку в квартирі, де жив чоловік, були знайдені фальшиві паспорт і гроші, а також порошкоподібною речовиною білого кольору (за висновком проведеної експертизи - кокаїн). Але головне - у дворі будинку зловмисника, в його гаражі і на одній з охоронюваних поблизу стоянок - опера виявили три автомобілі, які знаходилися в розшуку: Toyota-Rav4 (викрадена в Харкові), Audi A4 (викрадена на території Республіки Молдова) і Reng Rover (викрадений в Одесі). На всіх автомобілях "специ" змінили номери, а Audi ще й "переодягли" в інший колір за допомогою плівки », - йдеться в повідомленні.
В даний час іномарки вилучено та доставлено в управління обласної поліції, їх власники встановлені. Відносно 30-річного одесита, який рішенням суду взято під варту, слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за зберігання особливо небезпечної наркотичної речовини. Давати свідчення у викрадених автомобілів він поки відмовляється, посилаючись на ст.63 Конституції України (Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом).
Триває слідство.
Відзначимо, раніше повідомлялося, що невідомі 30 травня 2015 року викрали автомобіль Range Rover у гравця футбольного клубу «Динамо» (Київ) і збірної Марокко Юнес Юнес Беланда.
Нагадаємо, що в Івано-Франківській обл. податківці викрили нелегальну схему ввезення в Україну автомобілів. До бюджету не було сплачено майже 3,8 млн грн.

comments powered by HyperComments